GRADSKO VIJEĆE NOVE GRADIŠKE – Brzo, efikasno i, uglavnom, uz konsenzus | Slavonski.hr

GRADSKO VIJEĆE NOVE GRADIŠKE – Brzo, efikasno i, uglavnom, uz konsenzus

Datum objave: 30. 1. 2018. | Kategorija: Društvo

gv1

NOVA GRADIŠKA – Aktualni i sveprisutni Prijedlog plana gospodarenja otpadom, prijedlozi odluka o materijalnim pravima, statutu grada i poslovniku Gradskog vijeća-neke su od, konsenzusom usvojenih odluka na 7.sjednici Gradskog vijeća, prvoj u novoj godini čiji je početak označio gospodarski zamah grada. Ako se po jutru dan poznaje, Nova Gradiška bi u 2018. godini mogla napraviti značajan iskorak.

Brzo i efikasno, s konkretnim vijećničkim pitanjima i jednako takvim odgovorima, uz uvažavanje međusobnih političkih i stranačkih stavova, javne pohvale HDZ-ovog Željka Bešlića upućene gradonačelniku i aktualnoj gradskoj vlasti na potezu kojim će konačno biti omogućena rekonstrukcija jedne od najspecifičnijih, ali i najruiniranijih gradskih ulica, ulica Ivana Domca, u neuobičajeno kratkih 65 minuta, novogradiški su gradski vijećnici „odradili“ prvi aktualac u novoj radnoj godini. U uobičajeno dinamičnom i uvijek aktualnom uvodnom dijelu 7.sjednice Gradskog vijeća, uz redovne, infrastrukturne teme, dominirale su i one gospodarstvene, vezane uglavnom uz aktivnosti Industrijskog parka i aktualne projekte, jer, godina je počela s primjetnim gospodarskim zamahom.

gv2

SDP-ovu Vesnu Đapić zanimale su novosti oko obnove Doma kulture, projektu koji će, upoznao je gradonačelnik Vinko Grgić, s pola milijuna kuna, uz gradskih nekoliko stotina tisuća, sufinancirati Ministarstvo kulture. „Priča“ je to koja bi, najkasnije do početka mjeseca rujna, najoptimalnije i najatraktivnije -uz Novogradiško glazbeno ljeto-želio bi prvi čovjek grada, zgradi Doma kulture, a onda i tom dijelu grada, dati sasvim novu vizuru. Riječ je o projektu koji starta s početkom mjeseca lipnja i uključuje rekonstrukciju unutrašnjosti dvorane koja će, uz proširenje i manje korekcije, poprimiti amfiteatralan oblik, suvremenu rasvjetu, novo ozvučenje, zidne obloge, fotelje kakvima se diči svako „kino koje drži do sebe“, a onda, kada stigne i 2,5 milijuna kuna namijenjenih energetskoj obnovi zgrade, za kojih je, neslužbeno, dano „zeleno svjetlo“, i potpunu rekonstrukciju vanjske ovojnice. S novim kreativnim kulturnim valom koji je u grad stigao s kinom, ali i s novom ravnateljicom, profesoricom Danijelom Juranović, Dom kulture, sadržaji koje nudi, sve značajniji broj zainteresirane publike, te, na kraju krajeva, i grad, jer obilježje je to svake urbane sredine, zaslužuju suvremeni multifunkcionalan prostor.

gv3

Dobre se stvari događaju i u gospodarstvu, „živnuo“ je i Industrijski park, saznali smo zahvaljujući pitanju Franje Kikića. Ovih je dana potpisan ugovor s tvrtkom Aminolabs Atlantic koji će kratkoročno značiti investiciju u novu proizvodnu halu, a dugoročno i nova zapošljavanja, tvrtka „Klimaoprema“ čeka potvrdan odgovor na projekt vrijedan 100 milijuna kuna za gradnju nove tvornice, identične postojećoj, pregovara se s ozbiljnim kandidatom za novih 42 tisuće kvadrata zemljišta, uskoro će i izgradnja poduzetničkog inkubatora, svojevrsnog novogradiškog prostora za star-up-ove, od kojeg će koristi imati svi-i poduzetnici i obrtnici i oni koji će to tek postati. Nezavisna Marijana Škara Ivković uputila je apel za nabavu opreme potrebne novogradiškoj bolnici, prije svega, odjelu ginekologije, ali i drugim odjelima, jer, zahtijeva to i nedavno vraćen, pravni subjektivitet i samostalni status gradske zdravstvene ustanove. Slažu se s tim i „vladajući“ i vijećnici oporbe, iako bi, formalno pravno o bolnici trebao brinuti njen osnivač, županija. Na sreću, kako reče gradonačelnik, i tu su , kao i u stranačkom i ideološkom smislu , granice značajno mekše i nema više onog čuvenog animoziteta na liniji Nova Gradiška-Slavonski Brod, grad-županija. Osim toga, i u tome se slažu i jedni i drugi, i pozicija i opozicija, aktualni ravnatelj bolnice, dr.Josip Kolodziej, radi dobar posao, dugovi su značajno smanjeni i svi su parametri pozitivni. U jednako konkretnom i efikasnom tonu, uz konsenzus u gotovo svim točkama, protekao je i nastavak sjednice na kojoj su gradski vijećnici jednoglasno prihvatili Prijedloge programa rada Gradskog vijeća, Statuta Grada i Poslovnika Gradskog vijeća i prihvatili Plan gospodarenja otpadom za period od 2017.do 2022.godine, dokument s čijim je najvažnijim detaljima upoznao Tomislav Domanovac, predstavnik tvrtke koja je plan i izradila.

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn