GRADSKO VIJEĆE GRADA POŽEGE – Dragan Borevac novi je potpredsjednik požeškog Gradskog vijeća | Slavonski.hr

GRADSKO VIJEĆE GRADA POŽEGE – Dragan Borevac novi je potpredsjednik požeškog Gradskog vijeća

Datum objave: 16. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Novi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Požege od danas je Dragan Borevac, magistar fizike iz redova Hrvatske demokratske zajednice.

Vezano uz odluke na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege kada je HDZ ov vijećnik Igor Krizmanić istupio iz osobnih razloga iz članstva Gradskog vijeća na današnjoj redovitoj 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege, prema dogovoru Koalicije stranka HDZ-HSU, dužnost zamjenice člana u vijeću uz polaganje prisege, počela je obnašati Silvija Sertić iz Novog Sela.

Kako je Igor Krizmanić bio i potpredsjednik Gradskog vijeća, na prijedlog većinskog dijela vijećnika, novim potpredsjednikom danas je imenovan je Dragan Borevac, magistar fizike koji u vijeću obnaša i dužnost Predsjednika Kluba vijećnika HDZ-HSU.

Podsjetimo, na prethodnoj sjednici održanoj 20. ožujka, mandat vijećnika Igora Krizmanića koji je zbog optužbi za obiteljsko nasilje brisan iz članstva HDZ te je odstupio sa svih stranačkih dužnosti, stavljen je u mirovanje. Krizmanić je tada razriješen i dužnosti potpredsjednika Gradskog vijeća te dužnosti člana Mandatne komisije, a umjesto njega imenovan je prim. dr. sc. Drago Gašpar iz redova HDZ-a

Uz ova imenovanja, na dnevnom redu današnje sjednice bio je i Zaključka o korištenju proračunske zalihe za ožujak 2019. godine, prijedlog Odluke o sklapanju nagodbe s Republikom Hrvatskom za nekretnine u k.o. Šeovci i prijedlog Odluke o nekorištenju prava prvokupa za stambeno-poslovnu građevinu u Požegi, u Ulici Ivana Pavla II kbr. 1.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn