GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Raspjevana kraljevska predstava za kraljevski bogat blagdanski mjesec | Slavonski.hr

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Raspjevana kraljevska predstava za kraljevski bogat blagdanski mjesec

Datum objave: 01. 12. 2016. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA – U skladu s blagdanskom predstavom “Kraljevna na zrnu graška” kojom će razveseljavati mlade i malo manje mlade gledatelje, Gradsko kazalište Požega pripremilo je kraljevski raskošan program za blagdanski mjesec. “Kraljevna na zrnu graška” koju prema motivima priče H.C. Andersena režira Marijana Matoković, a glume Ankica Ivanković, Andrej Soldo, Ružica Maurus i Dario Hak premijernu će izvedbu doživjeti 6. prosinca 2016. godine u 16 sati. Najavljeno je to na konferenciji za novinare, na kojoj su nam kazalištarci otkrili i druge zanimljive sadržaje.

Zahtjevna kraljevna i ljubavi željan kraljević spremni su ispričati svoju priču požeškoj publici. Utjelovljuju ih Ružica Maurus (koja igra još tri uloge u predstavi) i Andrej Soldo, a uz njih svoj obol daju i izvrsna Ankica Ivanković (dvostruka uloga majke- kraljevićeva i majka Veliko pero ) te Dario Hak (sluga). Glazbu i songove potpisuje Tin Tonković, koji je s Ružicom i na konferenciji za novinare okupljenima priuštio komadić glazbeno-kazališne čarolije.

dsc06366

“Priča oko predstave krenula je s audicijom gdje su upravo Andrej i Ružica pokazali kao vrhunski izvođači i nisu razočarlai već su svojim talentima doprinijeli u cijeloj priči. Tin je vrlo pomogao svojom glazbom dajući priči toplinu,  tugu ali i veliku radost i uvjerena sam kako će sve skupa biti jedna vesela i prikladna predstava za nadolazeće blagdane,” naglasila je Marijana Matoković. Kostime su radili studenti kazališnog oblikovanja s Umjetničke akademije u Osijeku Suzana Šambar i Matija Dijanović pod mentorstvom Zdenke Lacine, a svoj doprinos dale su i domaće kazališne snage – Goran Krmpotić zadužen za oblikovanje svjetla, Marija Matijanić za scenografiju, Ljiljana Rodić za garderobu, Renato Pok za scenske poslove te Valentina Neferović kao jezična savjetnica.

nn

Ružica i Andrej članovi su Srednjoškolske kazališne družine, no rad s Marijanom, bio im je, ističu, novo i vrlo kvalitetno iskustvo.
“Kada sam saznao za ulogu bio sam vrlo iznenađen i sam rad na sceni mi je bio vrlo zanimljiv. Probe su bile nakon škole i to mi je doista bio pravi ventil za rješavanje od  stresa. Radili smo uz puno zabave ali puno toga smo i naučili i doista mi je drago da sam radio s pravom profesionalkom kakva je Marijana,” rekao je Andrej, inače maturant požeške Gimnazije. Ružica Maurus polaznica je Srednje Glazbene škole, a njen srebrni glas Požežani su imali priliku čuti na raznim kulturnim zbivanjima. Pjevačke sposobnosti mlade kraljevne, iskorištene su i u predstavi.”Ova uloga mi je vjetar u leđa za dalje, za akademiju jer planiram ići na Dramsku akademiju stoga je ovo velika i kvalitetna priprema. Drago mi je da sam baš ja dobila ovu mogućnost,” rekla je Ružica.
“Bilo je ovo zanimljivo iskustvo iz više razloga – uvijek je uz taj glazbeni aspekt prisutan i onaj vremenski pa je uvijek izazov u što kraćem roku biti što kreativniji. Nadam se da smo uspjeli, no to će odlučiti publika,” kratko je rekao Tin Tonković.

dsc06372

“Kraljevna na zrnu graška” već sada se zna, bit će vrlo zaposlena – planirano je čak 20-tak izvedbe za škole, vrtiće ili pak uz dodjelu poklona. Uz ovu premijeru, 9. prosinca požeškoj publici bit će ponuđena “Sarmica”, komedija  Kazališta Lektirum iz Zagreba, a kazalište će svoja vrata otvoriti i za druga zbivanja poput koncerata Marka Škugora koji je na programu već sutra u 20 sati, koncerata  u organizaciji Vile Velebita Požega i Tamburaškog orkestra Požega te program Plesnog studija Marine Mihelčić i Dječjih vrtića Požega, dok će kraj prosinca obilježiti i premijera Male škole kazališta.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn