GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Nova premijera SKAD-a, CaFe i gostovanja za kraj sezone | Slavonski.hr

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Nova premijera SKAD-a, CaFe i gostovanja za kraj sezone

Datum objave: 09. 5. 2018. | Kategorija: Kultura

naslovna

POŽEGA – Na konferenciji za novinare predstavljene su danas brojne aktivnosti Gradskog kazališta Požega tijekom svibnja i lipnja, do kraja ove kazališne sezone. Uz premijeru SKAD-a i gostovanja, požeško kazalište priprema i Kazališni festival.

Nakon uspješnog gostovanja u Sisku na festivalu “Maslačak” s predstavom “Vid(im) te”, Srednjoškolska kazališna družina pod vodstvom Marijane Matoković ovih dana u punom zamahu priprema još jednu novu predstavu “Draga Jelena Sergejevna”. Premijera predstave održat će se 30. svibnja u 20,00 sati.
“Odlučili smo raditi novi materijal, uzeli smo konkretan tekst ruske dramaturginje Ljudmile Razumovske. Radi se o četvero maturanata koji dolaze profesorici matematike gdje pod izlikom da joj žele čestitati rođendan zapravo pokušavaju doći do ključa od sefa gdje se nalaze testovi iz matematike kako bi dobro napisali maturu. S obzirom na prethodne izvedbe SKAD-a, za završnu produkciju poželjeli su raditi dramski komad i to je opet jedan novi val iskustva, novi pokušaj da se okušamo u još neistraženim prostorima. Ono što je zanimljivo, u samoj predstavi je pet likova no glumit će svi članovi SKAD-a kako bi svi osjetili scenu i dobili svoj dio angažmana tako da će više njih igrati jedan lik. Naravno, režijski smo to opravdali kako bi bilo smisleno i dosljedno, ali zapravo su svi opet uključeni,” naglasila je redateljica predstave i voditeljica SKAD-a Marijana Matoković.

marijana

Prije SKAD-a, 27. svibnja, premijerno će se predstaviti Mala škola kazališta koju vodi Slavica Jelić s novom pokaznom predstavom “Kockasta lopta ili loptasta kocka”. Gradsko kazalište Požega organizator je Kazališnog festivala “KaFe” koji je protekle tir godine išao u prvi tjedan u srpnju. Ove godine odlučili su se za novu koncepciju.”Bilo je teško zadržati ljude da dolaze svaki dan u kazalište pa smo odlučili KaFe ove godine preseliti u lipanj, s tim da bi predstave imali kroz vikende do kraja mjeseca, odnosno, sve bi završili 30. lipnja s Teatraliama,” rekao je zamjenik ravnateljice Kazimir Balog. U programu ovogodišnjeg festivala bit će gostujuće profesionalne predstave – Teatar Ludens i Sjećanje vode, Kazalište KNAP i Nora- trenutak pobune, Kazalište Lectirum i Čehontijada, ali i domaće predstave poput Nespojivih, Isadora, Vid(im)te, a sve će biti završeno Teatraliama i koncertom na terasi cafe Teatra. Ulaznice za profesionalne gostujuće predstave u sklopu Festivala bit će 30 kuna, a za umirovljenike 20 kuna.

Uz ova zbivanja, požeške kazalištarce očekuju i gostovanja pa 13. svibnja “Umišljeni bolesik” gostuje u Sisku,  17. svibnja ” Isadora” u Osijeku na Festivalu žene, 2. lipnja, kako je najavljeno, gostuju u Slavonskom Brodu s predstavom “U potrazi za dijamantnom suzom”, 10. lipnja su u Velikoj Gorici s “Nespojivima”, a 15. lipnja s istom predstavom u Virovitici.

PROGRAM 4. KAFE

1.lipanj ” Sjećanje vode”/Shelag Stephenson – Teatar Ludens u 20,00 sati
glume: Bojana Gregurić Vejzović, Iskra Jirsak, Ivana Krizmanić, Enes Vejzović, Ivan
Grčić
2.lipanj “Cvrčak i mrav”/Silvije Valde Amatersko kazalište Sisak u 11,00 sati (ulaz slobodan)
“Ocat i sin” – Star media” Zagreb u 20,00 sati
glume: Zlatan Zuhrić – Zuhra i Tin Sedlar
3.lipanj – “Nespojivi”/Nina Horvat – Gradsko kazalište Požega u 20,00 sati
8.lipanj  – Nora – trenutak pobune”/Jelena Hadži Manev – KNAP Zagreb u 20,00 sati
glume: Zijad Gračić, Jelena Hadži Manev, Mladen Kovačić
9.lipanj – “Ivica i Marica”/Grimm – Gradsko kazalište Požega u 11,00 sati (ulaz slobodan)
“Vidim te” – Gradsko kazalište Požega u 20 sati, (ulaz slobodan)
22.lipanj – “Čehontijada”/A.P.Čehov – Kazalište “Lectirum” u 20,00 sati
glume: Ksenija Pajić, Barbara Vicković, Zijad Gračić, Mladen Čutura
24.lipanj –   “Isadora” M.Đurinović/M. Matoković – Gradsko kazalište Požega u 20 sati (ulaz
slobodan
29.lipanj –  “Umišljeni bolesnik”/Molier-Hak – Gradsko kazalište Požega 20 sati (ulaz slobodan)
30.lipanj –  Promocija novog broja kazališnih novina i otvorenje izložbe – Teatralije u 19,00 sati
Soundtrack Ensemble od 21 sat – terasa cafe Teatra

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn