GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Dolazi "Ružno pače", svevremena priča o različitosti | Slavonski.hr

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Dolazi “Ružno pače”, svevremena priča o različitosti

Datum objave: 07. 1. 2018. | Kategorija: Kultura

Ruzno-pace-1

POŽEGA – Gradsko kazalište Požega ugostit će predstavu “Ružno pače” Gradskog kazališta ‘Joza Ivakić‘ Vinkovci, nastalu prema motivima bajke Hansa Christiana Andersena , a u koprodukciji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku.

Prema svevremenoj bajci, tekst za predstavu Ružno pače dramatizirao je i režirao Đorđe Dukić , scenografkinja je Sheron Pimpi Steiner, kostimografkinja i autorica lutaka Saša Došen, autor glazbe Ivica Murat, a u predstavi igraju: Inga Šarić, Areta Ćurković, Aleksandra Colnarić, Kristina Fančović, Edi Ćelić, Tihomir Grljušić i Srđan Kovačević.

“Ružno pače priča je o odbačenosti, otpadnosti i naizgled o bezizlaznosti situacije u koju je netko stavljen iz posve banalnih razloga. Biti različit nije odabir, niti znači nužno zlo. Naprotiv, različitost je ono što motivira, nadahnjuje i mijenja ustaljene poglede i navike. Tako i naše Ružno pače izrasta iz ružnog u lijepo, ja bih rekao iz lijepog u drugo lijepo. Sve u svemu, ovo je topla, duhovita, raspjevana i plemenita priča o jednom malom, malom pačetu u tako velikom svijetu,” rekao je o predstavi dramaturg i režiser Dukić.

Predstava igra 20. siječnja, s početkom u 11,00 sati, a ulaznice i rezervacije u ponudi su već od 8. siječnja 2018. Cijena ulaznice je 20,00 kn.

TEKST: S. P.       FOTO: GKP

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn