GRAD SLAVONSKI BROD – Oliću, Mandžukiću i Rakitiću brončane spomen ploče na slavonskobrodskom Korzu | Slavonski.hr

GRAD SLAVONSKI BROD – Oliću, Mandžukiću i Rakitiću brončane spomen ploče na slavonskobrodskom Korzu

Datum objave: 15. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Povodom prošlogodišnjeg povijesnog osvajanja srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, u čast trojici reprezentativaca iz Brodsko posavske županije, Ivici Oliću, Mariju Mandžukiću i Ivanu Rakitiću, Grad Slavonski Brod na središnjem je trgu, popularnom Korzu, postavio brončane spomen ploče. Svečano otkrivanje održat će se u utorak, 19. ožujka, točno u podne, a dolazak su potvrdila sva trojica proslavljenih Vatrenih.

Da je Brodsko posavska županija bogata sportskim talentima poznato je odavno. Posebno onim nogometnim. Dokazuju to i trojica članova Hrvatske nogometne reprezentacije, svjetski vice prvaci- Ivica Olić, Marijo Mandžukić i Ivan Rakitić.

Povodom prošlogodišnjeg povijesnog osvajanja srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, u čast trojici „svojih“ Vatrenih, Grad Slavonski Brod na središnjem je gradskom trgu, popularnom Korzu, postavio trajne brončane spomen ploče.

Ola, Mandžo i Raketa „pridružit“ će se Veniu Losertu, zlatnom rukometašu s Olimpijade u Atlanti 1996., Brođaninu koji je ploču već zaslužio. Svečanost otkrivanja spomen ploča s imenima najvećih nogometnih zvijezda Brodsko posavske županije zakazana je za utorak, 19. ožujka, točno u podne, a dolazak su potvrdila sva trojica proslavljenih Vatrenih.

TEKST: S. T.         FOTO: vecernji.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn