GRAD POŽEGA I HAK ZAJEDNO – Edukativno-prometna akcija za učenike osnovnih škola | Slavonski.hr

GRAD POŽEGA I HAK ZAJEDNO – Edukativno-prometna akcija za učenike osnovnih škola

Datum objave: 11. 10. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Hrvatski autoklub, u suradnji s Gradom Požegom, održao je danas  prometno-edukativnu akciju u OŠ Dobriše Cesarića. Akcija nosi naziv “Sigurno u školu s HAK-om”, a uz savjete, učenici su od požeškog gradonačelnika Darka Puljašića i predsjednika Autokluba Požega Marijana Babića dobili i prigodne poklone koji će im pomoći u sigurnijem kretanju gradskim ulicama.

Crveno znači “stoj”, a  samo ako je na semaforu zeleni čovječuljak koji je zakoračio, možemo i mi zakoračiti na cestu. Tamo gdje nije semafor, prelazimo preko bijelih pruga koje zovemo “zebra” – tako su požeški klinci i klinceze demonstrirali prvom čovjeku grada svoje poznavanje prometne kulture. Većina njih, naravno, usput je iskazala želju da jednog dana postane policajac ili policajaka, ako ne to, onda  bar gradonačelnik ili gradonačelnica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Zadovoljan sam zbog ove suradnje s Hrvatskim auto klubom jer je kreativna i edukativna i vrlo korisna za naše najmlađe i najvažnije sugrađane. Nadam se kako će oni marljivo i s veseljem nositi oznake koje smo im podijelili te tako biti sigurniji u prometu.Potrebno predznanje već imaju,” rekao je gradonačelnik Puljašić  No, znanja nikada dovoljno, pa su ipak još nekoliko korisnih savjeta razigrani mališani čuli od svojih gostiju, posebice od kontak-policajca Josipa Šipure. Akcija će tijekom sutrašnjeg dana biti provedena i u Katoličkoj osnovnoj školi te školama Julija Kempfa i Antuna Kanižlića.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn