GRAD PLETERNICA – Projekt nadogradnje dječjeg vrtića sa zatvorenim bazenom | Slavonski.hr

GRAD PLETERNICA – Projekt nadogradnje dječjeg vrtića sa zatvorenim bazenom

Datum objave: 01. 2. 2018. | Kategorija: Društvo

27067830_1479792822137484_6916983669476151713_n

PLETERNICA – Nepune četiri godine nakon otvorenja dječjeg vrtića, Grad Pleternica vrlo konkretno radi na njegovom proširenju i to ne samo prostorno već i sadržajno, jer u planu je i zatvoreni bazen. S ovim projektom grad Pleternica se prošle godine prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranje pripreme projektne dokumentacije a ove godine planiraju pripremiti tehničku dokumentaciju.Ukupna vrijednost projekta je oko 7,5 milijuna kuna.

Pleternički dječji vrtić Tratinčica popunio je svoje kapacitete prošle godine kada je otvorena i sedma, posljednja skupina pa vrtić trenutno ima 145 djece, uz 73 mališana koji polaze predškolski program.”S obzirom na činjenicu da još uvijek postoje liste čekanja, iako smo u prošloj godini otvorili tri nove skupine, počeli smo razmišljati o tome kako naš vrtić, četiri godine nakon otvorenja – treba nadograditi, “pojasnila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

joz

“Radili smo procjenu, koje su skupine koje trebaju, i osim odvojene tri skupine koje bi se trebali nadograditi i prostora za predškolu, razmišljali smo u pravcu da taj naš vrtić, osim usluga u smislu odgoja naše djece, ima još jedan dodatni sadržaj koji će služiti ne samo najmlađima u vrtiću već i svim stanovnicima Pleternice, Požeško-slavonske županije pa i šire. Zato smo se odlučili da u sklopu vrtića izgradimo i mali zatvoreni bazen za školu plivanja veličine oko 100 četvornih metara. To je standard koji je propisan za školu plivanja i namijenjen je prvenstveno djeci, djeci koja su korisnici dječjeg vrtića, ali i svim vanjskim korisnicima koji će dolaziti, posebice djeca s posebnim potrebama jer razmišljali smo kako bi taj bazen trebao imati i sadržaje za rehabilitaciju,”dodaje gradonačelnica Antonija Jozić.

27331870_1479791405470959_8997752074767507812_n

Osim što će vrtić moći koristiti prostor bazena, on je prvenstveno namijenjen Školi plivanja. “Naša djeca imaju propisano i kroz školski kurikulum pohađaju školu plivanja i to nemaju u našoj županiji, za školu plivanja oni idu u Orahovicu gdje u gradu postoji bazen čiji je vlasnik društvo Crvenog križa. Roditelji to plaćaju, izdvajaju novčana sredstva koja nisu mala pa je jedan od ciljeva bio i da našim roditeljima omogućimo da njihova djeca školu plivanja prođu u svom gradu,” naglasila je Jozić.

Poduzetni Pleterničani pomno su se pripremili i za zahtjevni financijski okvir. “Trenutno radimo projektnu dokumentaciju i “grube” procijene su da je projekt vrijednosti oko 7,5 milijuna kuna, tu naravno najviše računamo na europska sredstva, a ono na što ciljamo su Mjere ruralnog razvoja, mjera 7.4 u okviru koje možemo dobiti stopostotni iznos,”zaključila je gradonačelnica Jozić.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn