GRAD NOVA GRADIŠKA – Po uzoru na starije kolege, svečanu sjednicu održali članovi Dječjeg gradskog vijeća | Slavonski.hr

GRAD NOVA GRADIŠKA – Po uzoru na starije kolege, svečanu sjednicu održali članovi Dječjeg gradskog vijeća

Datum objave: 07. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

N

NOVA GRADIŠKA – Pod predsjedanjem Melani Posavčević, učenice 8.c razreda Osnovne škole “Mato Lovrak“, svečanu sjednicu uz Dan grada, onako kako to zahtijeva datum i časna funkcija, održali su članovi Dječjeg gradskog vijeća.

Tradicionalna je to i čelnicima Grada posebno draga aktivnost, jer, u neformalnom razgovoru s „mladim kolegama“, najlakše je upoznati se i s trenutnim potrebama i željama najmlađih Novogradiščana. Osim toga, iako „mali“, članovi Dječjeg gradskog vijeća, razmišljaju kao „veliki“, traže prave stvari i aktivno sudjeluju u životu lokalne zajednice. Zasluge im je javno „priznao“ i gradonačelnik Vinko Grgić, podsjetivši, kako su upravo njihov entuzijazam, volja i želja, rezultirali otvorenjem kina, najavljujući, istovremeno, nove sadržaje u Gradu-prijatelju djece i kreativnu, stvaralačku godinu u životu Nove Gradiške.

DSC00011 (1)

Iako su se stvari tijekom protekle godine iz perspektive najmlađih Novogradiščana poboljšale, još je puno prostora za napredak. Poput, recimo “ odmora duljeg samo pet minuta, školskih ormarića, prostora za dnevni boravak, jer tako bi i škola bila ugodnije i poželjnije mjesto, novih kino sjedala, ali i nove srednje škole, obnove rada gradskih mažoretkinja, a onda, na kraju i dugoželjenog bazena“, upoznale su gradonačelnika mlade gradske vijećnice.

male vijećnice verica lukačević

Proaktivnost članova Dječjeg gradskog vijeća, za čiji su rad zaslužni volonteri Društva naša djeca predvođeni predsjednicom Vericom Lukačević, kao i njihove sve kvalitetnije i konkretnije „zahtjeve“, pozdravili su, u ime kolega gradskih vijećnika i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, podsjetivši kako je dužnost Grada prijatelja djece osluškivati potrebe onih najmlađih.
Njih su političari, pita li se trenutnu i bivšu predsjednicu Dječjeg gradskog vijeća, Melani Posavčević i Ivu Češić, ovaj puta, istinski ispoštivali, realizirajući veliki broj njihovih zahtjeva- skate park, sportski centar, već spomenuto kino, uređeni park..“Zbog toga je, kao i osjećaja da u svakom trenutku imamo pravo izreći mišljenje i znati kako će ga odrasli uvažiti, dobro biti u Dječjem gradskom vijeću. Još samo da je malo više sadržaja za tinejdžere“, slažu se Melani i Iva.

TEKST: s. Tarbuk       FOTO: S. T.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn