GRAD NAŠICE – Uključi se, budi aktivan, bavi se sportom! | Slavonski.hr

GRAD NAŠICE – Uključi se, budi aktivan, bavi se sportom!

Datum objave: 31. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

NAŠICE – Grad Našice pokrenuo je akciju pod nazivom “Uključi se, budi aktivan, bavi se sportom!” s ciljem da se što više djece i mladi uključi u sportske aktivnosti. U sklopu akcije podijeljeni su promotivni letci o radu s djecom sportskih klubova s područja grada.

U letku pod nazivom „Uključi se, budi aktivan, bavi se sportom!” nalaze se podaci o svim klubovima s područja grada Našica koji rade se djecom kako bi se djeca lakše odlučila za klub i sport koji im najbolje odgovara. Prva škola u kojoj su podijeljeni letci je Osnovna škola kralja Tomislava Našice, a dijelu učenika letke je uručio gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić u prisustvu ravnateljice Vlatke Zahirović.

Gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić o ovom projektu Grada Našica je između ostalog istaknuo.”Po prvi puta napravili smo letak koji će se podijeliti djeci koja idu u osnovne i srednje škole na području Grada Našica u kojem se nalazi kompletna ponuda sportskih klubova koji rade s djecom. Vjerujem kako će ovo dodatno potaknuti djecu da budu aktivni u sportu koji kreira zdrave mlade ljude,” rekao je gradonačelnik Našica Josip Miletić. Letak sadrži podatke o svim klubovima koji su ih u provedenoj anketi dostavili. Uz kontakte i vrijeme kada se trenira u svakom od klubova, opisane su i neke specifičnosti sportova uz pripadajuće fotografije. Letak će biti podijeljen u svim školama – Osnovna škola kralja Tomislava, Osnovna škola Dore Pejačević, Srednja škola Isidora Kršnjavoga i Osnovna škola Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu, ali i na drugim mjestima gdje se okupljaju djeca.

Ravnateljica Osnovne škole kralja Tomislava Našice Vlatka Zahirović o letku je između ostalog izjavila. „Ugodno smo iznenađeni izdavanjem ovog letka ideja je za svaku pohvalu. Letak će tako doći do svakog djeteta, a važno je što su sve udruge predstavljene na jednom mjestu. Bez obzira što na raznim manifestacijama vidimo rad udruga teško se djeca odlučuju za uključivanje jer nemaju dovoljno informacija. Ovdje će imaju pregledno sve – kontakte udruga, podatke o članarinama i uvjetima. S obzirom da dugo radim s djecom mogu reći da svaka aktivnost koja ih makne od računala pogotovo sportska dobro je došla. Vrijednosti sporta svjesni smo svi ali isto tako svjesni smo i potrebe da se djeci kvalitetno organizira njihovo slobodno vrijeme. Osim toga u ovim udrugama imaju priliku za druženje i za razvijanje nekih svojih novih vještina i hobija, a možda to odredi i nečiji budući životni poziv.”

IZVOR: nasice.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn