GRAD LIPIK – Za asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Antunovcu bespovratnih 4,9 milijuna kuna | Slavonski.hr

GRAD LIPIK – Za asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Antunovcu bespovratnih 4,9 milijuna kuna

Datum objave: 06. 1. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

antunovac

LIPIK –  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Gradu Lipiku odobrila je najviši iznos potpore od čak 4.899.766,81 kuna za projekt Rekonstrukcije prometnice i oborinske odvodnje CESTA N0102 u Antunovcu.

Glavna aktivnost projekta pod nazivom Rekonstrukcija prometnice i oborinske odvodnje CESTA N0102 u Antunovcu je rekonstrukcija prometnica koje se sastoje od asfaltiranja kolničke konstrukcije i uređenja jaraka oborinske odvodnje. Po postupku provedbe javne nabave, izabrani izvođač izvršit će potrebne  radove u Školskoj ulici duljine 674,54 m, širine kolnika 4 m, Maloj ulici duljine 824,62 m, širine kolnika 4 m i Gajskoj ulici duljine 583,19 m, širine kolnika 5 m.

Projekt će poboljšati prometnu povezanost gospodarskih objekata u vlasništvu šest obiteljskih gospodarstava i jednog poljoprivrednog obrta kao što su silosi, sušare, laktofrizi te farme koji su smješteni na nerazvrstanoj cesti N0102. Na navedenoj cesti se nalazi i javni vjerski objekt kojem će, nakon provedbe projekta, biti olakšan pristup.

nn

“Ovo je svakako jedna financijska injekcija koja će dati doprinos i razvoju poduzetništva te još jedna potvrda kako ne ulažemo samo u Grad Lipik već skrbimo i o ruralnim naseljima.Nakon uređenja okolnih naselja, poput Gaja, Marinog Sela i Poljane, došao je red i na Antunovac. Naš plan je asfaltirati ceste do kraja mandata u svim onim naseljima u kojima su one neasfaltirane,”
rekao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

TEKST:  S.P./ compas.com       FOTO: D.P. /www.compas.com.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn