GRAD LIPIK I HŽ POTPISALI UGOVOR – Pet turističkih vlakova tijekom godine vozit će na manifestacije u Lipik | Slavonski.hr

GRAD LIPIK I HŽ POTPISALI UGOVOR – Pet turističkih vlakova tijekom godine vozit će na manifestacije u Lipik

Datum objave: 08. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

aktualnolight_elementi5381slika2

LIPIK – U Lipiku je jučer potpisan Ugovor između Hrvatske željeznice putnički prijevoz d.o.o. i Grada Lipika kojim je dogovoreno uvođenje posebnih vlakova u promet za prijevoz putnika povodom održavanja određenih turističkih manifestacija u Lipiku.

Ugovorom, koji su  potpisali gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i u ime HŽ putnički prijevoz d.o.o.  članovi uprave Mladen Lugarić i Damir Rubčić, dogovoreno je kako će tijekom godine u Lipik prometovati  pet vlakova povodom održavanja sljedećih manifestacija:
13. svibanj 2018. – 8. Sajam cvijeća i ukrasnog bilja
23.lipanj 2018. – Cedevita Lipik 3×3 Challenger
6. rujan 2018. – Ajvar fest
29. rujan 2018. – Fišijada
1. prosinac 2018. – Mirisi Božića

„Ovo je sigurno početak jedne dobre suradnje do kojeg je došlo nakon što smo ostvarili kontakte prilikom prve vožnje vlakom u veljači ove godine, odnosno prilikom revitalizacije željezničkog putničkog prijevoza na relaciji Banova Jaruga – Virovitica. Premda smo već duže vremena promišljali o turističkom vlaku do Lipika, ovaj su se put s obje strane našli ljudi koji su spremni za uspostavu suradnje, a sad je i pravo vrijeme s obzirom na to da je Lipik sa svojom ponudom došao u jedan stadij u kojem može ponuditi dosta toga,“ rekao je gradonačelnik Vinko Kasana te dodao kako je ovo svakako jedan vid oživljavanja lipičke pruge koji će se nastaviti i narednih godina.

„Zahvaljujem gradonačelniku Lipika, gospodinu Kasani, na izvrsnoj suradnji s HŽ putničkim prijevozom koja je rezultirala uvođenjem pet izletničkih vlakova. Zadovoljstvo mi je što smo danas u ovom povijesnom gradu, poznatom po izvorima termalne vode, toplicama, proizvodnji stakla i lipicancima, potpisali ovaj ugovor kojim smo osigurali da sve ljepote Lipika otkriju putnici i izletnici iz Zagreba i drugih krajeva Hrvatske“, izjavio je Mladen Lugarić, član uprave HŽ putnički prijevoz.

Prvi turistički vlak vozit će u nedjelju, 13. svibnja na 8. Sajam cvijeća i ukrasnog bilja, a u suradnji s Gradom Lipikom osigurane su promotivne cijene za prijevoz vlakom u iznosu od 20 kuna, dok će za djecu do 4 godine starosti putovanje biti besplatno.

IZVOR: compas.com.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn