GRAD KUTJEVO – Ugovore o stipendiji potpisalo 14 novih studenata stipendista | Slavonski.hr

GRAD KUTJEVO – Ugovore o stipendiji potpisalo 14 novih studenata stipendista

Datum objave: 29. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

IMG_9306

KUTJEVO – U kutjevačkoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir jučer je potpisao ugovore o stipendiranju s novom generacijom stipendista. Za akademsku godinu 2017/2018 ugovore je potpisalo 14 redovitih studenata.

Grad Kutjevo je u akademskoj 2016./2017. godini po prvi puta stipendirao 18 studenata koji su mjesečno, za vrijeme studiranja dobivali po 600 kuna. U međuvremenu, u protekloj akademskoj godini, neki su studenti diplomirali. Odlučeno je da će se nastaviti stipendiranje i druge generacije studenata za akademsku 2017./2018. godinu tako da će grad Kutjevo imati ukupno 27 stipendista kojima će pomagati u njihovom školovanju.

“Ovo je druga generacija studenata s područja grada Kutjeva. Sa stipendiranjem smo krenuli prošle godine i to 18 studenata. U međuvremenu su neki završili fakultetsko obrazovanje, a neki su dobili druge povoljnije stipendije bilo državne ili županijske tako da ne mogu istovremeno koristiti dvije. Sada nam je ostalo 13 studenata iz prošlogodišnje akademske godine, a u novoj smo imali 22 zahtjeva od kojih je pravo na stipendiju ostvarilo njih 14. U proračunu smo predvidjeli više od 220 tisuća kuna. Studentima koji su prema prvom natječaju ostvarili stipendiju stipendiranje se nastavlja svake godine uz uvjet da upisuju redoviti studij,”rekao je gradonačelnik Josip Budimir.

TEKST: S. P.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn