GRAD KUTJEVO – Sve je spremno za Kutjevačko Martinje | Slavonski.hr

GRAD KUTJEVO – Sve je spremno za Kutjevačko Martinje

Datum objave: 06. 11. 2018. | Kategorija: Susreti

KUTJEVO – Kutjevo, prijestolnica graševine i ove će godine bogatim dvodnevnim programom, 10. i 11. studenoga, obilježiti Martinje. Najavili su to na konferenciji za novinare zamjenik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar te Željka Perak ispred kutjevačkih planinara i Branko Mihalj ispred vinara i vinogradara.

Kutjevačko Martinje započet će u subotu 10. studenoga trećom po redu Fišijada. Fišijada će početi u 13,00 sati, a najbolji majstori fiša bit će proglašeni u 15,00 sati, dok od 17,00 sati kreću martinjske zabave po ugostiteljskim objektima.
“U nedjelju, 11. studenoga tradicionalno okupljanje planinara uz doručak počinje u 8,30 sati, na izlet se kreće u 10,00 sati. Okupljanje na Trgu graševine je u 13,00 sati uz nastup TS De Gotho , svečanu povorku i blagoslov mošta, a u 15,00 sati započet će obred krštenja mošta. Od 10 do 16 sati Dan je otvorenih vrata podruma, a posjetitelje očekuje i bogata gastro ponuda uz glazbeni program sastava Rubato i Anđeli te izložbu Marka Iličića koju su pripremili članovi kutjevačke Udruge mladih,” najavio je zamjenik gradonačelnika Ivica Malnar.

Hrvatsko planinarsko društvo Vidim i ove je godine spremno za doček planinara i prijatelja prirode iz cijele regije. “Planinarsko društvo na Martinje uvijek organizirano dočekuje svoje prijatelje, a očekujemo dvije do dvije i pol tisuće ljudi. Pripreme su u tijeku i zahvaljujemo Gradu Kutjevu na pomoći, posebice u pripremi tradicionalnog doručka po kojem smo, kao i po dobroj zabavi, prepoznatljivi. Pripremili smo tri pravca uz pratnju vodiča. Obavljena je potrebna logistika i markiranje i preostaje jedino da pozovemo sve koji žele prošetati našim gorjem da nam se pridruže,” rekla je Željka Perak iz HPD Vidim.

“Kutjevo je centar graševine i pripremamo se za jedan od najvažnijih dana u vinogradarskoj godini – to je vrijeme prestanka vinogradarskih radova i prelaska mošta u vino. Kutjevo koje poznato po svojoj svjetski priznatoj priči i ove godine će imati priliku predstaviti najbolje graševine na svijetu. Bit će 17 štandova na trgu i otvoreni podrumi jer Kutjevo ima sve uvjete da bude turistički centar kontinentalnog dijela Hrvatske i ova događanja upravo su stoga i značajna,” naglasio je u ime kutjevačkih vinara Branko Mihalj.

TEKST: S. Pok      FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn