GRAD KUTJEVO – Potpisani ugovori s korisnicima mjera Programa poticanja razvoja gospodarstva Grada Kutjeva | Slavonski.hr

GRAD KUTJEVO – Potpisani ugovori s korisnicima mjera Programa poticanja razvoja gospodarstva Grada Kutjeva

Datum objave: 19. 2. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

KUTJEVO – Danas se u Gradskoj vijećnici Grada Kutjeva održalo potpisivanje ugovora s korisnicima mjera Programa poticanja razvoja gospodarstva Grada Kutjeva. Program se sastoji od 6 različitih mjera za koje su osigurana sredstva u proračunu grada Kutjeva, a u drugom krugu očekuje se isplata oko 400.000,00 kn.

Ovom prigodom gradonačelnik Kutjeva, Josip Budimir kaže : „ Zadovoljstvo mi je što smo se okupili na ovom drugom krugu potpisivanja ugovora za korisnike mjera poticanja gospodarstva, poljoprivrede i turizma za područije Grada Kutjeva. Zadovoljni smo učincima ovog programa iako su mnogi bili skeptični, jer osnovna djelatnost grada nije da se toliko novaca usmjerava na gospodarstvo. Naša je djelatnost ulaganje u infrastrukturu i poboljšanje životnih uvjeta i standarda življenja, ali s obzirom na negativne trendove poput iseljavanja mi smo se odlučili u 2018. godini za donošenje ovog programa koji se sastoji od niza mjera, tako da ćemo i narednih godina upotpunjavati s tim mjerama, a do sad je izdvojeno preko milijun i pol kuna upravo u gospodarstvo, poljoprivredu i turizam.“

Tako se na javni poziv Grada Kutjeva za Mjeru 1 – sufinanciranje doprinosa iz plaće za svakog novozaposlenog radnika s prebivalištem na području Grada Kutjeva javilo se 9 prijavitelja za ukupno 10 novozaposlenih osoba.  Za Mjeru 4 – sufinanciranje samozapošljavanja iznosom od 30.000,00kn jednokratno, javilo se 6 korisnika. Za mjeru 5. Sufinanciranje povećanja turističkih smještajnih kapaciteta na području Grada Kutjeva javilo se 5 novih korisnika s ukupno 44 nova smještajna kapaciteta (ležaja).

“Sve ove mjere su tu zbog svih vas, već sam rekao da smo mi to mogli uložiti i u nekakve ceste, infrastrukturu, objekte, mada kažem ako će biti prazni to nema smisla. Bitni su nam ljudi, svako novo radno mjesto na područiju grada i ja vam svima želim puno uspjeha u vašem daljnjem radu. Mi smo tu za vas, za ostalu pomoć, savjete i potporu a tu je i naše razvojna agencija kojoj se možete uvijek obratiti,“ zaključio je gradonačelnik Budimir.

U prvom krugu isplaćeno je oko 600.000,00 kn, otvoreno je 16 novih obrta, OPG-ova i poduzeća, te su sufinancirani doprinosi za 20 novozaposlenih osoba. Preko 50 korisnika koristilo je mjeru sufinanciranja premije osiguranja, a 2 korisnika sufinanciranje kamata na kratkoročne kredite.

TEKST: A. Nedela      FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn