GODIŠNJA SKUPŠTINA HPD SOKOLOVAC: Boban, Jurenac i Šutalo svojim dolaskom potvrdili važnost planinara za velički kraj | Slavonski.hr

GODIŠNJA SKUPŠTINA HPD SOKOLOVAC: Boban, Jurenac i Šutalo svojim dolaskom potvrdili važnost planinara za velički kraj

Datum objave: 28. 1. 2018. | Kategorija: Susreti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VELIKA – Godišnja skupština Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac povodom 120 godina postojanja održana je sinoć u planinarskom domu Lapjak u Velikoj. Nakon prošlogodišnje izborne skupštine kojom je potvrđeno dosadašnje vodstvo na čelu s Predragom Livakom te odlaskom nekolicine članova u novo društvo, redovi su konsolidirani, članstvo je stabilno i što je najvažnije aktivno.

“Ove godine obilježavamo 120 godina Planinarskog društva Sokolovac. Tom prilikom će 25 članova dobiti priznanja Društva, a 10 članova visoka obilježja Hrvatskog planinarskog saveza. To su brončani, srebrni i zlatni znak te najviše odlikovanje Saveza, Plaketu koju je ove godine dobio dopredsjednik Društva Drago Mikel”, izjavio je za Slavonski.hr predsjednik Planinarskog društva Sokolovac, Predrag Livak.

Na skupštini su usvojena izvješća tajnika Društva o radu, blagajnika, Gospodarskog odbora, Nadzornog dobra i Suda časti za 2017. godinu, te prijedlog programa rada i financijskog plana za 2018. godinu. Vodstvo ima planove i za tekuću godinu. “U ovoj godini planiramo stupiti u kontakt s potencijalnim investitorima koji bi uložili u planinarski dom Lapjak u smislu da bi planinarski dom uzeli u višegodišnji zakup po uzoru na planinarski dom na Kalniku, Omanovcu itd. Također, ove se godine planiramo riješiti svih sudskih sporova i svih izazova koje smo imali proteklih godina. Za 2017. smo imali 166 plaćenih članarina, tako da mi nekakvu promjenu u broju članstva nismo osjetili, a to je brojka koja se uklapa u prosjek posljednjih 10 godina. U tom periodu broj članova je varirao od 150 do 170”, rekao je Livak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potporu radu Društva svojim dolaskom izrazili su požeški poduzetnik Goran Šutalo, ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac te načelnik općine Velika Vlado Boban. “Prvo što bih rekao je da se nadam kako dolaze bolja vremena za općinu Velika pa i planinarsko društvo Sokolovac. Zahvaljujući tvrtki Vinota i Goranu Šutalu koji je krenuo ulagati u Veliku zadnje dvije godine. Nadam se da će konačno taj potencijal o kojem pričamo tolike godine se zapravo i pokrenuti te da ćemo ovdje svi biti kao jedan. Općini Velika je interes da se svi pokrenemo, kao društvo i kao ekipa kako bi omogućili objedinjavanje svega što imamo i napokon pokrenemo naš kraj u užem i širem smislu. Dvanaest godina koliko sam načelnik ovo je prvi put da jedan normalan poduzetnik došao i ostvaruje sve ono što je rekao. Izgradnja hotela se nastavlja, aktivnosti u sklopu industrijske zone oko stadiona su realizirane, došlo je i do pojačanog zapošljavanja ljudi, tako da nije prazna priča”, izjavio je Boban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Svojom nazočnošću ovdje želim iskazati podršku kvalitetnom radu Planinarskog društva Sokolovac kao i potvrditi odličnu suradnju između Parka prirode Papuk i Društva proteklih godina. Vi znate da smo mi jedni od glavnih suorganizatora najveće planinarske manifestacije u ovoj dijelu, Papučkih jaglaca, i ovim putem želim čestitati svima na zbilja kvalitetnom radu jedne od najaktivnijih udruga. Zaista nastojimo povezati sve susjedne općine iz dvije županije koje “dijele” Park prirode Papuk, kako bi Papuk zaista bio poveznica svim jedinicama lokalne samouprave. Nadamo se da će ta suradnju i u budućem razdoblju biti i na kvalitetnijoj razini nego do sada”, izjavio je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz gore spomenute, Skupštini su se obratili i ujedno pohvalili rad Društva predstavnica Požeško-slavonske županije Ana Pirović, predstavnik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Marko Ašenbrener, kao i članovi planinarskih društava iz Osijeka, Kutjeva, Slavonskoga Broda, Velike, Orahovice i Našica. U dva navrata sa po dvije pjesme svečani ton skupštini su dali i članovi pjevačkog zbora Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ iz Požege, kojima se članovi HPD-a „Sokolovac“ od srca zahvaljuju.
Priznanja Hrvatskog planinarskog saveza za dugogodišnji rad i aktivnosti na polju planinarstva su dobili: Ivica Kopecki – brončani znak, Mršić Milan – brončani znak, Ksenija Romanić – brončani znak, Srećko Hmura – brončani znak, Antun Petrović – brončani znak, Branka Hmura – brončani znak, Spomenka Mušec – srebrni znak, Mišo Doboš – srebrni znak te Božidar Šperanda – zlatni znak.

TEKST: Bojan Miščević       FOTO: B. Miščević

 

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn