GKUD POŽEGA – Božićni koncert "Preveliku radost navišćujem vama" | Slavonski.hr

GKUD POŽEGA – Božićni koncert „Preveliku radost navišćujem vama“

Datum objave: 13. 12. 2018. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Gradsko kulturno-umjetničko društvo Požega priprema Božićni koncert koji će se održati 21. prosinca s početkom u 19:00 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole. Najavili su to predsjednica Hana Mijatović i članovi Ivona Alavanja i Toni Leskovar.

Domaćini će publiku provesti po cijeloj Lijepoj Našoj, od Slavonije i Baranje, preko Međimurja do Dalmacije, a pridružit će im se i gosti – KUD “Krešimir Šimić”, Podcrkavlje, KUD “Luka Ilić Oriovčanin”, Oriovac, KUD “Ogranak seljačke sloge”, Posavski Bregi te KUD “Berda”, Brestovac predstavljajući se svjetovnim i prigodnim crkvenim pjesmama.

„Od svibnja ove godine, imamo nove, vrhunske, mlade i stručne voditelje. Iznimna mi je čast što mogu reći da naše društvo vode dva velika profesionalca, Nikola Kramar, folklorni pedagog, nastavnik narodnih plesova i voditelj odrasle folklorne sekcije, te Valentin Petranović, profesor, voditelj tamburaške sekcije. Naravno, tu je još i Mirjana Petošić Vranić, dipl. učiteljica i učiteljica dječjeg folklornog plesa koja je s nama već dugi niz godina“, istaknula je Mijatović.

Plan rada za sljedeću godinu je osmišljen, projekti su osmišljeni i aplicirao se na natječaje Ministarstva kulture, Županije i Grada, zacrtani su neki malo veći ciljevi, rekla je Mijatović i istaknula kako je izrazito zahvalna Gradu Požegi i gradonačelniku Puljašiću koji im daje podršku te uviđa trud ovog izrazito mladog vodstva i rad društva.

A što je to Gradsko kulturno umjetničko društvo Požega pripremilo, sugrađani će moći pogledati u sljedeći petak u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega.

TEKST: S. P.         FOTO: GKUD Požega

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn