GALERIJA ULICE – Trojanci pred sudom, koncert i Art sajam | Slavonski.hr

GALERIJA ULICE – Trojanci pred sudom, koncert i Art sajam

Datum objave: 09. 7. 2016. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA – U sklopu Požeškog kulturnog ljeta Udruga za promicanje kulture PožArt pripremila je danas uličnu izložbu slika i instalacija pod nazivom “Trojanci pored sudom”. Uz ovu izložbu prolaznici su mogli posjetiti i Art sajam te uživati u glazbi Tria espresso energico kojeg čine vrsni glazbenici iz Glazbene škole Požega – Anna Ditzl (sopran), Lucija Zovko (flauta) i Ivan Polić (klavir).

Impozantni plavi konj od kaširanog papira samo je dio projekta kojeg su osmislili Požart-ovci . Svojom uličnom izložbom i ove godine poželjeli su propitati mogućnosti ulice kao otvorenog prostora izražavanja i interakcije. Sasvim primjereno ovoj ideji pridružio se i Art sajam, a ulično  kulturno događanje upotpunio je koncert. Likovne i glazbene umjetnike te kreativce koji su svoje rukotvorine izložili na Art sajmu posjetio je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

nn (2)

Današnji program uvod je cjelotjedna zbivanja koja su pripremili Požartovci jer već sutra, konji i slike sele u Gradski muzej. Otvorenje izložbe bit će u 19,30 sati, a svoje radove izložit će 17 autora ove udruge. Od ponedjeljka 11. srpnja kreće serija zbivanja od likovnih i strip radionica do čitanja poezije, priča, dramskih igara i glazbe, a svi programi počinju u 19,00 sati.  U ponedjeljak radionicu o akvarelu ima Snježana Mekić Delić, u utorak  su na rasporedu „Požeštice“, požeške priče i tračevi, dramske igre i poezija. U srijedu, 13. srpnja održat će se radionica stripa, u četvrtak 14. srpnja na redu je Dizajn lica i naličja, a s dizajnom se nastavlja i u petak programom pod nazivom “Dizajn u lokalnom okruženju”. U subotu je na programu glazba – POROCK scena uz izložbu fanzina i koncert zagrebačkog glazbenika Dude Zlomislića. Tjedan PožArta zatvara se predstavom  i povlačenjem Trojanaca iz Gradskog muzeja, 17. srpnja u 20,00 sati.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn