FERIT OSIJEK – Novi studij automobilskog računarstva i komunikacija | Slavonski.hr


FERIT OSIJEK – Novi studij automobilskog računarstva i komunikacija

Datum objave: 12. 8. 2017. | Kategorija: Društvo

big_pim_0011

OSIJEK – Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je potvrdu kojom su ostvareni svi formalni preduvjeti za izvođenje dipl. sv. studija Automobilskog računarstva i komunikacija od 2017./2018. godine. Prijava za upis tog studija moći će se obaviti krajem rujna zajedno s prijavom za ostale dipl. studije  Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek  FERIT-a.

Diplomski sveučilišni studij Automobilsko računarstvo i komunikacije osmišljen je na temelju spoznaja o potrebama tržišta, a svojim programom pruža studentima mogućnost uže specijalizacije u području osmišljavanja, projektiranja, izrade i testiranja programske podrške i računalnih sustava u automobilskoj industriji. Nakon stjecanja znanja iz područja naprednog programiranja i ugrađenih računalnih sustava, ovaj diplomski studij pruža studentima specifična znanja vezana za komunikacijske mreže i protokole u automobilu, izradu i testiranje programske podrške u sigurnosno kritičnim sustavima upravljanja (npr. autonomno vozilo) te sigurnost informacijskih sustava vozila.Ovaj studijski program je prvi takve vrste u Republici Hrvatskoj te je usklađen sa studijskim programima europskih sveučilišta.Pokretanje ovog studijskog programa planira se već za akademsku godinu 2017./2018. godinu, a  ovaj studij mogu upisati bez ispita razlike i sveučilišni prvostupnici elektrotehnike i sveučilišni prvostupnici računarstva budući da studij obuhvaća oba navedena područja.

Planirani predmeti su :Napredno programiranje, Dizajn računalnih sustava, Pogonski sustavi i napajanja za vozila, Linux u ugradbenim sustavima, Osiguranje kakvoće automobilske programske podrške, Objektno programiranje, Ugradbeni računalni sustavi, Primijenjena energetska elektronika, Računalne mreže i protokoli u automobilu, Arhitektura programske podrške u sigurnosno kritičnim sustavima upravljanja, Stručna praksa, Digitalna obrada slike i videa za autonomna vozila, Strojno učenje u sustavima autonomnih i umreženih vozila, Metode i tehnike ispitivanja automobilske programske podrške, Sigurnost informacijskih sustava, Inteligentni transportni sustavi, Projektni menadžment, DIplomski rad, te izborni predmet. Više informacija pogledajte na  www.ferit.unios.hr

TEKST: S. P.      FOTO: ilustracija

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn