ERASMUS+ – Gradonačelnik Puljašić primio goste požeškog Veleučilišta iz pet istočnoeuropskih zemalja | Slavonski.hr

ERASMUS+ – Gradonačelnik Puljašić primio goste požeškog Veleučilišta iz pet istočnoeuropskih zemalja

Datum objave: 05. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

d7152786af1b701b29eee27a921582a0_XL

POŽEGA – Gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić danas je primio goste iz pet istočnoeuropskih zemalja – Azerbajdžana, Ukrajine, Bjelorusije, Gruzije i Srbije koji ovoga tjedna borave u Požegi u sklopu Međunarodnog tjedna Erasmus+ International Teaching Week (Međunarodni tjedan učenja) koji na požeškom Veleučilištu traje do petka.

“Cilj projekta je povezati Veleučilište u Požegi sa zemljama Istočne Europe jer imamo puno toga zajedničkog. To je samo početak naše suradnje s gostujućim ustanovama, kao i s ostalim zemljama Istočne Europe. Suradnju je moguće ostvariti ne samo u području obrazovanja, ali ono može predstavljati odskočnu dasku za ostale oblike suradnje poput kulturne, gospodarske i dr.,”rekao je Berislav Andrlić, prodekan za razvoj požeškog Veleučilišta.

Bila je to prilika za razgovor o započetoj suradnji dvaju Sveučilišta, mogućnostima daljnjeg povezivanja u ostalim područjima, kao i planovima za razvoj prijateljskih veza Grada Požege i pojedinih gradova na istoku Europe.VUP u Erasmusu mobilnosti sudjeluje od 2009. godine i od tada su razmijenili preko 150 studenata, a dobili su i mobilnosti za partnerske zemlje, ali i zemlje iz EU.

TEKST I FOTO: www.pozega.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn