EDUKACIJE ZA PODUZETNICE I PODUZETNIKE – Grad Lipik osigurao je niz besplatnih edukacija kao pomoć lokalnom poduzetništvu | Slavonski.hr

EDUKACIJE ZA PODUZETNICE I PODUZETNIKE – Grad Lipik osigurao je niz besplatnih edukacija kao pomoć lokalnom poduzetništvu

Datum objave: 21. 3. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

20170320_111344

LIPIK –  Grad Lipik, nositelj titule Grad prijatelj poduzetnika i obrtnika i Grad prijatelj ženskog poduzetništva u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom organizira niz besplatnih edukacija za pouzetnice i poduzetnike koje će se održati od 28. ožujka pa sve do 17. svibnja.

Grad Lipik, među rijetkim je gradovima u Hrvatskoj, koji iz godine u godinu bilježi rast udjela poduzetnica i poduzetnika u BDP-u grada. Posebno ohrabruje činjenica kako se mnogi mladi ljudi, nakon srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja odlučuju otvarati vlastite tvrtke i obrte. Na taj način ne samo da osiguravaju svoje radno mjesto, nego ne žele otići iz Hrvatske u potrazi za boljom sutrašnjicom.

Kako bi pojačali još više napore koje lokalna samouprava ulaže u pravcu poticanja razvoja poduzetništva, posebice među mladima, ženama te teško uposlivim kategorijama nezaposlenih osoba, Grad Lipik u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom, od proljeća 2017. kreće s edukacijama. Edukacije su u cijelosti besplatne za sve sudionike, a financiraju se iz proračuna Grada Lipika, te će obrađivati nekoliko aktualnih tema iz dijapazona poslovnog zanimanja budućih i sadašnjih poduzetnika. Prvi gradovi u Europi koji su intenzivno krenuli u ovaj projekt su Lipik, Nova Gradiška, Zagreb i Zaprešić.

20170320_111427

Niz mjera koje dajemo za naše poduzetnike rezultirale su  većim zapošljavanjem i pojačanim gospodarskim razvojem. Uključivanje u ovaj projekt bio nam je normalan slijed aktivnosti. U našoj gospodarskoj zoni svi su prostori popunjeni, imamo status grad prijatelj poduzetnika i obrtnika, brojne subvencije dajemo našim poduzetnicima, organiziramo brojne edukacije za naše poduzetnike, pa je sasvim logičan korak bio da krenemo još intenzivnije podupirati poduzetništvo i kroz edukacije. Ovaj  je projekt idealan za poticaj svima u poduzetništvu, posebice žena kojih je na području Grada Lipika više od 40 posto,” istaknuo je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana u povodu  početka provedbe projekta besplatnih edukacija.

Virtalni  ženski poduzetnički centar digitalna je i središnja institucija koja okuplja poduzetnice i poduzetnike u Hrvatskoj ali i u regiji. Od svog osnutka 1. siječnja 2016. godine do danas, okupili smo 2034 poduzetnice i 72 poduzetnika. Zamišljeni smo kao središnje mjesto koje će se boriti za sve one koji žive za poduzetništvo i koji žive od poduzetništva. S obzirom da je ženama nešto teže nego muškarcima kada krenu u poduzetništvo i kada odluče svoju egzistenciju osiguravati na realnom tržištu, doista smo usmjereni prvenstveno pomaganju žena u poduzetništvu, no s našim razvojem projekata pridružilo nam se i  puno kolega poduzetnika i sve naše aktivnosti usmjeravamo jednako kvalitetno i prema muškarcima i prema ženama. Neki od naših projekata su upravo i  besplatne edukacije,” naglasila je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Edukacije će se baviti temama poput motivacije na poduzetništvo, upoznavanja trendova na tržištu, te kako uspješno pozicionirati proizvode i usluge na tržištu, usmjeriti pozornost poduzetnika na kvalitetnu prezentaciju svojih poslovnih aktivnosti, kao i upoznati s trendovima budućnosti, uz osnove računovodstva i pisanja projekata za EU fondove, digitalni marketing i komunikaciju, te unapređenje prodajnih tehnika, prijeko potrebnih svakom poduzetniku.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn