DUNAVART TEČE I SPAJA – U Iloku 29. i 30. lipnja jedinstven DunavArt Festival | Slavonski.hr

DUNAVART TEČE I SPAJA – U Iloku 29. i 30. lipnja jedinstven DunavArt Festival

Datum objave: 13. 6. 2018. | Kategorija: Susreti

dunav art B1 (1)

ILOK – U Iloku će se 29. i 30. lipnja po prvi put održati DunavArt Festival, jedinstven festival glazbe, enologije i gastronomije!

DunavArt Festival promiče vrijednosti kulturne baštine, glazbenog stvaralaštva, vinskog i gourmet bogatstva Hrvatskog Podunavlja, te približava podunavske zemlje Hrvatskoj, a uz Ilok koji se po prvi put pridružuje DunavArt Festivalu, ovogodišnji festival obuhvaća i programe u Erdutu i Vukovaru  (22.-23. lipnja) i u baranjskoj Batini (29.-30. lipnja), povezujući sva ova mjesta u jedinstveni umjetnički doživljaj koji hrvatsko Podunavlje brendira kao jedinstvenu turističku, kulturnu te vinsku i gourmet destinaciju.

Dunav-3

Svi posjetitelji koji se od 29. do 30. lipnja upute u Ilok na DunavArt Festival moći će uživati u vrhunskoj glazbi, vinskom i gourmet bogatstvu ovoga kraja. Tako će 29. lipnja u atriju Dvorca Odescalchi, u srednjevjekovnoj jezgri grada Iloka  posjetitelji DunavArt Festivala moći doživjeti  koncert sjajnog novosadskog benda The Frajle, dok će sljedećeg dana, 30. lipnja na istoj lokaciji svoj koncert održati “Scharf Club Swing Quintet”, zagrebački jazz sastav u sastavu violinsta Miljenka Pulića, pijanista Antuna Reljića, kontrabasista Nenada Vrandečića i svirača bugarije i gitare Ranka Purića.

DVORAC-MUZEJ

Iz bogatog umjetničkog programa, svakako treba istaknuti i prigodni program čitanja poezije o Dunavu 29. lipnja, te projekciju filma „Zlatno runo, Argonauti s ribnjaka“ 30. lipnja. U Eno gourmet programu DunavArt Festivala, posjetitelji će se moći pridružiti programu predstavljanja Vina s Dunava i Dunavskom stolu tijekom oba festivalska dana, dok ih kao završnica, 30. lipnja očekuje „Prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja“. Ni to nije sve, jer će 30. lipnja biti prigodno obilježen Međunarodni dan Dunava, uz utrku čikli.

Pogled-s-Dunavca DunavArt svi gradovi

Često opjevan i mnogo proputovan Dunav inspirira od izvora, sve do ušća i uz njega žive deseci milijuna ljudi. Niti jedna druga rijeka na svom putu do ušća ne teče kroz toliko zemalja kao Dunav. Na 2 888 kilometara, od izvora do utjecanja u Crno More, rijeka teče sa zapada na istok, prolazeći kroz deset država i poput žile kucavice Europe povezujući različite narode, religije i kulture u harmoničnu cjelinu. Tako se i DunavArt Festival promovira kroz jedinstvenu poruku DunavArt – teče i spaja.

Projekt DunavArt Festivala realizira se uz financijsku potporu EU Interreg programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije 2014.-2020. u sklopu projekta Central Danube Tour (CDT). Nositelj CTD projekta je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, a Grad Ilok i Osječko-baranjska županije partneri su s hrvatske strane. DunavArt Festival pokrenuli su prošle godine Miran Hadži – Veljković i Zlatko Petrović – Pajo, poznati kao Kraljevi ulice, a koji su već dobro poznati po organizaciji Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’ Best.

TEKST: S. P.     FOTO: Grad Ilok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn