DRŽAVNA ERGELA ĐAKOVO – Konjičko-lovačka svečanost Sveti Hubert 2018 | Slavonski.hr

DRŽAVNA ERGELA ĐAKOVO – Konjičko-lovačka svečanost Sveti Hubert 2018

Datum objave: 28. 10. 2018. | Kategorija: Susreti

ĐAKOVO – Državna ergela Đakovo i “Lipicanska barokna raskoš” pripremili su u zatvorenoj jahaonici izuzetno raskošan, jedinstven i atraktivan program za posjetitelje pod nazivom „Konjičko-lovačka svečanost Sveti Hubert“.

Glazbeno-scenski događaj kojim se slavi blagdan sv. Huberta dao je prikaz lovačke svečanosti kakve su se u davna vremena održavale u hrvatskim dvorcima. Uzbudljivo putovanje ispričano je kroz priču o ljubavi prema prirodi, o poštovanju prema lovini i strogom protokolu.

Kroz spektakl je oživljena prošlost i sjaj dvoraca i dvorskih ponosnih paradnih lipicanskih konja kakvima se dičilo visoko plemstvo, prikazujući ih upravo u lovu. Gosti programa bili su Votižeri iz Mađarske i mađarska “šaptačica konjima” Edit Kappel. U Glazbenom dijelu programa nastupila je ŽPS Druge iz Strizvojne.

Državna ergela Đakovo ustanova je sa tradicijom uzgoja konja dužom od 500 godina. Tradicija ergele sa osnovnom zadaćom uzgoja i selekcije lipicanskih konja sastavni je dio turističke, gospodarske, kulturne i sportske razglednice koja privuče godišnje više od 20.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Butković (Državna ergela Đakovo)

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn