DRUGI DAN BORAVKA PREDSJEDNICE U BPŽ – Posjet Općoj bolnici u Novoj Gradiški i OŠ Mate Lovraka | Slavonski.hr

DRUGI DAN BORAVKA PREDSJEDNICE U BPŽ – Posjet Općoj bolnici u Novoj Gradiški i OŠ Mate Lovraka

Datum objave: 10. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – U sklopu boravka u Brodsko-posavskoj županiji predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Opću bolnicu Nova Gradiška i obišla obnovljeni Odjel dijalize.Dočekali su  je   ravnatelj dr. Josip Kolodziej i župan Danijel Marušić. Predsjednicu su pozdravili  i djelatnici  bolnice.

“Drago mi je što ste otvorili Odjel dijalize koji će omogućiti kvalitetnu skrb vašim pacijentima. Uvjerena sam da s najvišom razinom liječnike skrbi i humanosti pristupate svakom svome pacijentu”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović. Dodala je da je novootvoreni Odjel dijalize novogradiške bolnice primjer u odnosu na većinu hrvatskih bolnica. To ne znači da je razina skrbi u našim bolnica išta niža nego što je na Zapadu, ali nažalost, ti materijalni uvjeti još su nam uvijek malo drugačiji i malo manje humani, ocijenila je.

Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej kazao je kako novogradiškoj bolnici gravitira trideset i pet pacijenata koji su do sada na dijalizu morali ići u bolnicu u Slavonski Brod. Dodao je da projekt izgradnje Odjela dijalize u novogradiškoj bolnici traje duže od dvadeset i pet godina. “U dugoj povijesti bolnice imali smo dva teška trenutka i razdoblja, jedan je Domovinski rat, a drugi je kada su nas pripojili slavonskobrodskoj bolnici. Domovinski rat je završio, a odnedavno smo se odvojili i od bolnice u Slavonskom Brodu. Ta nas je simbioza skupo koštala jer nismo mogli aplicirati za EU sredstva”, naglasio je ravnatelj dr. Kolodziej. Najavio je početak energetske obnove novogradiške bolnice, u što će biti uloženo 20 milijuna kuna, a u tijeku su radovi na obnovi Odjela pedijatrije vrijedni 2,5 milijuna kuna.

U nastavku boravka u Novoj Gradiški Predsjednica je posjetila Osnovnu školu Mate Lovraka gdje je, u nastavku projekta „Hrvatska čita“, zajedno s djecom čitala ulomke iz djela „Zaljubljen do ušiju“ književnika Mire Gavrana, koji se školovao upravo u Novoj Gradiški i na kojeg su njegovi sugrađani iznimno ponosni.

Nakon obilaska proizvodnih pogona tvrtke Clarum d.o.o. u Novoj Gradiški Predsjednica je u Slavonskom Brodu posjetila tvrtku Slavonija DI d.o.o. te potom Srednju školu Matije Antuna Reljkovića, gdje je nazočila predstavljanju projekta „Škola za život“ te zajedno s učenicima i nastavnicima obišla školski vrt s praktičnom nastavom.

TEKST: S. P.     FOTO: novagra.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn