DRAGOVOLJNA PREDAJA – Predao pušku, bombu i streljivo | Slavonski.hr

DRAGOVOLJNA PREDAJA – Predao pušku, bombu i streljivo

Datum objave: 01. 2. 2018. | Kategorija: Crna kronika

2

POŽEGA – U srijedu, 31. siječnja 2018., na području grada Požege, 60-godišnjak je policijskim službenicima predao jednu automatsku pušku, jednu ručnu bombu i 306 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Iz PU požeško-slavonske zahvaljuju  svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju. “Sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer.  Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja.  Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak,” poručuju iz policije.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.  Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192 ili policijskim službenicima na terenu.  Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.(ilustracija)

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn