DOBROTVORNA PROJEKCIJA FILMA ZA NAPUŠTENE PSE – Za četveronožne štićenike udruge Sirius prikupljeno 3800 kuna | Slavonski.hr

DOBROTVORNA PROJEKCIJA FILMA ZA NAPUŠTENE PSE – Za četveronožne štićenike udruge Sirius prikupljeno 3800 kuna

Datum objave: 16. 3. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Udruga GFR film – video Požega organizirala je dobrotvornu projekciju filma “Smisao života jednog psa” kako bi se prikupila sredstva za pomoć požeškoj udruzi Sirius koja brine o napuštenim psima. Projekcija je održana u Gradskom kazalištu Požega u sklopu obilježavanja Dana grada Požege, a uz ulaznice i donacije prikupljeno je 3800 kuna.

Udruga za zaštitu životinja Sirius trenutno skrbi o 13 napuštenih pasa koje su smjestili po privatnim smještajima, a takva organizacija skrbi, uz redovito cijepljenje, liječenje i čipiranje zahtjeva znatnu novčanu sposobnost, koju požeški zaštitnici životinja nažalost, nemaju. Stoga je potez GFR-ovaca zaslužio sve pohvale, a najveća pohvala svakako je bilo gotovo puno gledalište požeškog kazališta.”Želimo pomoći psima bez doma, psima koji žele biti udomljeni i na ovaj način dati doprinos za popravljanje njihovog života. Istovremeno, radujem se vašem dolasku u kino u takvom broju i možda je to neki početak da jednog dana u nekoj doglednoj budućnosti možda opet u Požegi bude kino,” rekao je predsjednik udruge GFR film-video Željko Balog pozdravljajući prisutne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Požežani su svojim dolaskom pokazali kako su spremni pomoći i onima najslabijima koji se za pomoć ne mogu izboriti sami, a da je spreman pomoći, uz izdašnu novčanu donaciju, potvrdio je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić najavljujući doista konkretne pomake u zaštiti životinja na području grada. “Grad je potpisao ugovore sukladno Zakonu. Imamo u dogovoru veterinarskom stanicom Pakrac devet mjesta osiguranih u tamošnjem skloništu za pse s našeg područja, no znamo kako to nije dovoljno. Aktivno sudjelujemo, pregovaramo i razgovaramo i s udrugama i s veterinarskom stanicom Požega gdje bi zajedničkim snagama pokušali iznaći rješenje da kastriranje, sterilizacije pa i čipiranje naših kućnih ljubimaca bude po vrlo pristupačnoj cijeni. Tako bi vjerujem lakše poticali naše sugrađane da se odluče i na sterilizaciju i na čipiranje te tako kvalitetnije sačuvamo naše kućne ljubimce. Sada su vrlo česte situacije da neželjene životinje skončavaju život na vrlo težak i ružan način, a to ne smijemo dopustiti. Grad stoga namjerava sufinancirati cijenu ovih medicinskih zahvata i čipiranja na takav način da to bude gotovo besplatno,” rekao je gradonačelnik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsjednica Udruge Sirius Gordana Malbašić koja je na projekciju povela i jednu od svojih štićenica strpljivu i maznu Mazu, zadovoljna je namjerama Grada i kako kaže, nestrpljivo očekuje i realizaciju.”Sretna sam što Grad iskazuje interes za ovu problematiku jer mi smo na koljenima. Imamo 13 pasa, svih 13 treba cijepiti, neke treba kastrirati, neke čipirati, za neke još “vučemo repove” od prije i to je priča koju treba zatvoriti. Ne treba ići represivno, ljude treba educirati, treba im pokazati kako je čipiran i cijepljen pas njihova odgovornost, pokazatelj pravog lica jednog vlasnika. Želimo pojasniti što je ustvari kućni ljubimac edukativne radionice, a u tu svrhu namjeravamo ponovo urediti Park za pse jer to nije površina koja smije ostati beskorisna. Radujem me doista sve što Grad namjerava jer mislim kako smo se konačno pokrenuli s mjesta,” rekla je Gordana Malbašić.
Udruga GFR film-video inicirala je ovaj humanitarni program, a od ulaznica i donacija prikupljeno je 3800 kuna, novci koji će bar nakratko olakšati požeškim zaštitnicima životinja njihov posao, jer kako je rečeno: što više novca imaju – više će životinja biti spašeno.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn