DJEČJI TJEDAN U NAŠICAMA – Članove Dječjeg foruma Našice primio gradonačelnik Josip Miletić | Slavonski.hr

DJEČJI TJEDAN U NAŠICAMA – Članove Dječjeg foruma Našice primio gradonačelnik Josip Miletić

Datum objave: 04. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

NAŠICE – U okviru Dječjeg tjedna u Našicama koji pod motom „Ljubav djeci prije svega“ organizira Društvo naša djeca, članove Dječjeg foruma primio je gradonačelnik Josip Miletić i sa zanimanjem poslušao njihovu viziju za razvoj grada. „ Trebamo osluškivati ideje djece jer temelje se na stvarima koje mi odrasli ne primjećujemo i zanemarujemo,“ naglasio je gradonačelnik.

Početak trodnevnog obilježavanja Dječjeg tjedna u Našicama, zajednički su, oslikavanjem gradskih površina kredom, označili vrtićarci Dječjeg vrtića „Zvončić“ i osnovnoškolci gradskih osnovnih škola „Dora Pejačević“ i „Kralj Tomislav“. Dan kasnije, članove Dječjeg foruma, pod vododstvom profesorice Ružice Belonjak, uz prigodnu je okrijepu, primio gradonačelnik Josip Miletić i sa zanimanjem poslušao njihove želje za poboljšanje grada iskazane crtežom. Uz izgradnju bazena i biciklističkih staza, najmlađi stanovnici Našica poželjeli su i da im grad bude uvijek čist i još pokoju manju i veću želju.

“Djeca su naše najveće bogatstvo, trebamo paziti na njih ali i osluškivati njihove ideje jer temelje se na stvarima koje mi odrasli ne primjećujemo ili ponekad zanemarujemo.”, istaknuo je gradonačelnik Miletić, čestitajući članovima Dječjeg foruma njihov tjedan i pozivajući ih da svojom igrom i osmijesima i nadalje uljepšavaju svoj grad.

Obilježavanje Dječjeg tjedna bit će nastavljeno u četvrtak, 4.listopada, posjetom djece Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Našice i radionicon za dojilje pod vodstvom patronažne sestre. Riječ je o redovnim radionicama svakog prvog četvrtka u mjesecu, u prostoru DND-a, na kojima dojilje i majke razmjenjuju iskustava i zajednički rješavaju probleme dojenja i dojenčadi, rezultatu sjajne suradnje između Društva naša djeca Našice i Opće županijske bolnice na čelu s ravnateljem, dr. Hrvojem Šimićem.“Prije koju godinu s nekoliko smo aktivnosti pripomogli u stjecanju naziva “Bolnica prijatelj djece” na što smo vrlo ponosni. Od tada, rado se odazivamo svakom pozivu za suradnju s bolnicom” upoznala je predsjednica DND-a Našice, Darija Vlajnić.

TEKST: Ivona Ćosić      FOTO: I.Ćosić

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn