DJEČJI TJEDAN 2018 U PLETERNICI – Bogat program ispunjen edukativnim i zabavnim sadržajima | Slavonski.hr

DJEČJI TJEDAN 2018 U PLETERNICI – Bogat program ispunjen edukativnim i zabavnim sadržajima

Datum objave: 28. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Već dugi niz godina u Pleternici, prema smjernicama Saveza Društava naša djeca Hrvatske, Dječji tjedan organizira Grad Pleternica i Turistička zajednica Grada Pleternice zajedno s Društvom naša djeca Pleternica. Ove godine Dječji tjedan se obilježava od 1. do 7. listopada, a program je ispunjen nizom zanimljivih i edukativnih sadržaja.

Društvo naša djeca Pleternica putem svojih aktivnosti provodi i projekt prijavljen na natječaj Požeško-slavonske županije, Dječji tjedan 2018.Tijekom dječjeg tjedna nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.
Ove godine Dječji tjedan se obilježava od 1. do 7. listopada, a svečano otvorenje biti će u ponedjeljak. Program će početi dječjom povorkom od OŠ fra Kaje Adžića Pleternica u 9,30 do Centra udruga gdje će u 10,00 sati svečano biti otvoriti Dječji tjedan, ali i izložbeni pano namijenjen djeci te klupe za odmor, postavljene između Centra udruga i Doma zdravlja.

“To je još jedan projekt DND-a, odnosno građanska akcija “Naš doprinos zajednici” za koju smo ostvarili podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva te uz njihovu financijsku potporu uredit će se mjesto za odmor i izložbeni pano za dječje radove pod nazivom Dječja umjetnost. Isto tako, na svečanom otvorenju djeca će sudjelovati u jednoj velikoj dječoj likovnoj koloniji kako bismo ih potaknuli da svoje radove donose u DND te ih izlažu,” najavila je predsjednica Društva naša djeca Pleternica Renata Matičević.

U utorak i srijedu polaznici vrtića te korisnici programa za starije Hrvatskog ženskog društva Pleternica posjetit će Kukuruzni labirint u Viškovcima gdje će se prisjetiti igara baka i djedova. U srijedu će u knjižnici biti Dan otvorenih vrata udruga za djecu gdje će svoj rad predstaviti volonteri koji rade s djecom, a pozvani su i roditelje da to popodne dođu te možda otkriju neke nove interese. U knjižnici u 17 sati održat će se i susret djece Dječjeg gradskog vijeća s gradonačelnicom pod nazivom “Kakao s gradonačelnicom”. U četvrtak u organizaciji OŠ fra Kaje Adžića i DV Tratinčica održat će se veliko sportsko natjecanje u prolasku poligona, a za najuspješniju skupinu ili razred nagrade će osigurati Grad Pleternica.

U petak će se u knjižnici prikazati dva filma – jedan igrani za djecu starije dobi – film Pan, a za mlađe animirani crtić.Subota je rezervirana za Dječji sajam – sajam dječjih udruga tijekom kojeg će se svojim nastupima predstaviti djeca uz slasne palačinke. U nedjelju bit će Dječja sveta misa u župi u 9,30, a poslijepodne, u 17,00 sati svi malci pozivani su na ples i zabavu u Centar udruga čime će završiti ovogodišnji Dječji tjedan.

“Pozivam djecu i roditelje da se u što većem broju uključe u aktivnosti koje će za njih odvijati u ovom najveselijem tjednu u godini te se zahvaljujem gradonačelnici i gradu Pleternici koji podupiru i podržavaju obilježavanje Dječjeg tjedna s ovako velikim programom,” poručila je predsjednica Društva Renata Matičević.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn