DJECA U EUROPI MOGU SKUPA – Brojni kulturno-zabavni sadržaji povodom Europskog tjedna | Slavonski.hr

DJECA U EUROPI MOGU SKUPA – Brojni kulturno-zabavni sadržaji povodom Europskog tjedna

Datum objave: 09. 5. 2018. | Kategorija: Susreti

DJECA U EUROPI MOGU SKUPA (1)

NOVA GRADIŠKA – Hrvatsko kulturno umjetnička udruga „Trenk“ Nova Gradiška u suradnji s Biciklističkim klubom „Psunj“ Nova Gradiška, Udrugom slijepih Nova Gradiška i Udrugom volontera Nova Gradiška, povodom Tjedna Europe organizira 2. manifestaciju „Djeca u Europi mogu skupa“.

Manifestacija će se održati 12. svibnja 2018. godine, a zamišljena je u tri dijela: HKUU “Trenk” organizira nastupe dječjih folklornih skupina, Biciklistički klub “Psunj” organizira biciklijadu, a Udruga slijepih likovno-kreativnu radionicu. Svoj rad na štandu prezentirat će i Udruga volontera.

Od 09.30h očekuje se okupljanje biciklista. U 10.30 bit će svečano otvorenje manifestacije, a nakon toga počinje povorka folklornih skupina kroz centar Nove Gradiške, te biciklijada ulicama Grada.Na štandovima će se održati i likovna radionica Udruge slijepih te izložba radova članica HKUU “Trenk”. U 11.00 sati počinju nastupi dječjih foklornih skupina, a predstavit će se društva Dnd Osmijeh Rajić, Gradsko Kulturno-Umjetničko društvo Požega, KUD “Ivan Meštrović” Vrpolje, Kud Drežnik, Kulturno prosvjetno društvo Ukrajina iz Slavonskog Broda i HKUU “Trenk” iz Nove Gradiške.

Cilj  manifestacije je okupljanje i druženje djece različitih interesa, od ljubavi prema sportu, kulturi i umjetnosti Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, a očekuje se sudjelovanje oko 300 djece.

TEKST: S. P.       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn