DAN OTVORENIH VRATA VOJARNE U NAŠICAMA – U čast "Sokolova" i 26. godišnjice osnivanja 5.gardijske brigade | Slavonski.hr

DAN OTVORENIH VRATA VOJARNE U NAŠICAMA – U čast “Sokolova” i 26. godišnjice osnivanja 5.gardijske brigade

Datum objave: 06. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

NAŠICE – Hrvatska vojna postrojba 5. gardijska brigada zvana “Sokolovi” , sastavljena uglavnom od slavonskih postrojbi, ustrojena je 25. listopada 1992. godine u Vinkovcima. Prisjećajući se 26.godišnjice tog značajnog datuma, čuvajući uspomenu na brigadu i sve njene poginule pripadnike,Vojarna u Našicama organizirala je Dan otvorenih vrata.

Bila je to jedinstvena prilika za prezentaciju rada vojarne, što je posebno razveselilo osnovnoškolce i polaznike dječjeg vrtića iz grada Našica i okolice. Pukovnik Robert Poljak, zapovjednik bojne “Sokolovi”i vojarne “132. brigade hrvatske vojske Našice” tom je prilikom istaknuo: “ Obzirom na mlađe generacije, ovdje mislim da predškolsku i školsku dob, ovakvim načinom prezentacije naše vojarne dajemo na značaju i obolu Domovinskog rata poglavito mi koji smo nositelji tradicije. Želja nam je prenositi tradiciju postrojbe i odati počast njenim pripadnicima koji su ugradili živote u temelje Republike Hrvatske. Zajedništvom težimo izgrađivanju budućnosti i povezanosti, kako Hrvatske vojske s lokalnim institucijama, tako i njene promocije u lokalnoj zajednici.”

Dane otvorenih vrata vojarna “132. brigada HV-a” u Našicama održava više puta u godini, a sve s ciljem dostojanstvene prezentacije rada pripadnika 5. gardijske brigade. Tijekom Dana otvorenih vrata prezentiran je velik broj vojne opreme i naoružanja pripadnika HV što je i ovog puta privuklo veliki broj posjetitelja.

TEKST: I. Ćosić      FOTO: I. Ćosić

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn