CESTE POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Župan Tomašević i gradonačelnik Kasana obišli završetak radova na cesti Brekinska – Goveđe Polje | Slavonski.hr

CESTE POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Župan Tomašević i gradonačelnik Kasana obišli završetak radova na cesti Brekinska – Goveđe Polje

Datum objave: 11. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

LIPIK – Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, u pratnji gradonačelnika Lipika Vinka Kasane i ravnatelja Županijske uprave za ceste Mije Jozaka, obišao je danas  završetak radova na cesti  Brekinska – Goveđe Polje, čija je ukupna duljina 1000 metara, a vrijednost oko 850 tisuća kuna.

„ Sukladno mojim obećanjima, ali i izvrsnoj suradnji s gradonačelnicima i načelnicima, Požeško – slavonska županija se brine za ravnomjeran razvoj svih općina i gradova, pogotovo kad su u pitanju županijske ceste. Upravo zato, na temelju prijedloga i kvalitetne suradnje s gradonačelnikom Lipika, odlučili smo staviti u plan i ovu cestu koja dosad nije bila asfaltirana, ali je prometna jer se njome služi znatan broj poljoprivrednika i privrednika, a isto tako povezuje i dvije županije,“ rekao je župan Tomašević.

„Ovdje se radi o županijskoj cesti koja je bila makadamska i njezinu asfaltiranju u dužini jednog kilometra i širini pet metara. Uz to je riješena odvodnja, prilazi na poljske površine, odnosno na puteve koji imaju svoju česticu i još je preostalo uređivanje bankina te postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije.“, kazao je ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak.

„Posebna vrijednost ove ceste jest u tome što povezuje Požeško – slavonsku i Bjelovarsko – bilogorsku županiju, dakle Grad Lipik i Općinu Dežanovac te omogućuje bolju gospodarsku aktivnost jer ovo je područje na kojem se ljudi intenzivno bave poljoprivredom.“, istaknuo je gradonačelnik Kasana te dodao kako uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Požeško – slavonske županije te institucija poput ŽUC-a vodimo građane Lipika i okolnih naselja prema boljem i ljepšem mjestu za život.

Župan Tomašević je danas obišao i radove na cesti Gornja Obrijež – Donja Obrijež, prema Kapetanovom Polju. „U Donjoj Obriježi se radi o rehabilitaciji postojećeg donjeg sloja koji je bio degradiran. Pristupili smo izvođenju radova na prometnici širine pet metara i dužine 2600 metara gdje smo stavili završni habajući sloj. Cijena radova približno iznosi 1,2 milijuna kuna, a posljednjih četiri do pet godina smo u naseljima Veliki Banovac te Donja i Gornja Obrijež izvršili obnovu asfaltnog tepiha dužine između šest i sedam kilometara.“, doznali smo od ravnatelja ŽUC-a Mije Jozaka.

IZVOR: compas.com.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn