ČAROBNA PREDSTAVA ZA ČAROBNE DANE – "Šuma Striborova" u režiji Senke Bulić na novogradiškim kazališnim daskama | Slavonski.hr

ČAROBNA PREDSTAVA ZA ČAROBNE DANE – „Šuma Striborova“ u režiji Senke Bulić na novogradiškim kazališnim daskama

Datum objave: 16. 12. 2017. | Kategorija: Kultura

sums

NOVA GRADIŠKA – Jedna od najljepših hrvatskih bajki, kultni tekst nacionalne dječje književnosti iz pera Ivane Brlić Mažuranić-Šuma Striborova, stiže na novogradiške kazališne daske. Raskošnu i uzbudljivu mitološku priču u režiji Senke Bulić donosi Kazalište hotel Bulić u ponedjeljak, 18.prosinca, točno u podne.

Jedna od najpoznatijih priča iz Ivaninog ciklusa Priča iz davnina, pisana raskošnim i uzbudljivim stilom, kultni je tekst hrvatske dječje književnosti. Priča je to o izgubljenim svjetovima drevne staroslavenske mitologije i hrvatske narodne predaje koja i danas, stoljeće nakon što je napisana, oduševljava generacije klinaca ali i onih odraslih. Stoga je kazališna verzija Šume Striborove predstava koja se ne propušta.U prilog tome ide i činjenica da je u protekle tri godine odigrana više od sto puta.

5T9C1726

Što je toliko čarobno u priči prepunoj tajni i čudnih bića, otkrijte potpuno besplatno, jer ulaz je slobodan, u ponedjeljak,  18. prosinca točno u podne na novogradiškim kazališnim daskama. Znalci kažu kako je riječ o predstavi koja plijeni pozornost svojom vizualnom raskoši, a zanimljiv je i način izvedbe, jer mnogobrojne likove Ivanine priče u ovom slučaju na scenu donose samo dva glumca – redateljica Senka Bulić i Stipe Kostanić.

TEKST:  S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn