BUJNA VEGETACIJA – Ogroman posao za cestare | Slavonski.hr

BUJNA VEGETACIJA – Ogroman posao za cestare

Datum objave: 06. 8. 2018. | Kategorija: 034, Društvo

cesta 2

POŽEGA/BRESTOVAC – Obzirom na veliku količinu kiše  proteklih  mjeseci, neke  lokalne ceste poput one od Skenderovaca do Lučinaca(41022) koje smo obišli  prošli tjedan,  prilično su zarasle u korov.

Na poziv građana  Požeških Brđana i Perinaca, koji su se požalili da se ta lokalna prometnica nije pokosila već duže vrijeme, uputili smo se u ta naselja općine Brestovac.Tako je na mjestima  korov dosegao više od jednog metra te se „nadvio“ na cestu.Kako je prometnica na područiju općine Brestovac kontaktirali smo načelnika općine gosp.Zdravka Mandića koji nas je uputio na Županijsku upravu za ceste Požeško-Slavonske županije.

cesta 1

Na postavljeni upit ŽUC-u Pož.Slavonske županije  kada će se urediti prometnica, odgovor smo zaprimili u petak 03.08.2018. te ga prenosimo u cijelosti:
„Poštovani,
Vezano za upit, obavještavamo Vas da se radovi na strojnoj košnji trave na bankinama, bermama i nasipima izvode na svim županijskim i lokalnim cestama na području Požeško-slavonske županije ( u tijeku je druga košnja – period 7 i 8 mjesec).
Strojna košnja trave na LC 41049 ( Skenderovci (LC 41022) – A.G.Grada Požege) je izvedena, a trenutno se izvode radovi košnje na lokalnoj cesti LC 41022 ( Lučinci ( ŽC 4113)- Brđani- Perenci- Skenderovci – DC 38). Radove će biti završeni tijekom sutrašnjega dana.
S obzirom na dužinu cestovne mreže, kao i na raznolikost u svezi važnosti pojedinih cestovnih pravaca na cestama se ne intervenira istovremeno, već po određenom redoslijedu i prvenstvu- razinama prednosti u ovisnosti o kategoriji ceste.
Županijska uprava za ceste Županije Požeško – slavonske upravlja i održava županijske i lokalne ceste na području Županije u ukupnoj duljini od 474,00 km. Od toga 26 županijskih cesta duljine 201,00 km i 78 lokalne ceste duljine 273,00 km.
Obuhvaća područja dviju Nadcestarija:
1. Nadcestariju Pakrac ( administrativno područje Pakraca i Lipika)
2. Nadcestariju Požega (administrativno područje gradova Pleternice i Kutjeva i općina Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol, Velika).“

Obzirom na veliki  broj kilometara svih županijskih i lokalnih cesta Požeško-slavonske županije , cestari ove godine za uređenje prometnica  u „borbi“ sa bujnom vegetacijom, itekako imaju puno posla.

TEKST: Alan Nedela     FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn