BK PSUNJ – Novogradiški zaljubljenici u „bajk“ obilježili Svjetski dan biciklista | Slavonski.hr


BK PSUNJ – Novogradiški zaljubljenici u „bajk“ obilježili Svjetski dan biciklista

Datum objave: 16. 7. 2017. | Kategorija: Sport

bk3

NOVA GRADIŠKA – Svi ih voze, svi ih i otvoreno vole.U prilog tome govori i činjenica da se u ovom trenutku svijetom kotrlja gotovo milijardu bicikala. Kako i ne bi, kada je riječ o najzdravijem, ekološki najprihvatljivijem, te, ne manje važno, najjeftinijem prijevoznom sredstvu.U čast čudesnom vozilu na dva kotača, ali i sve većem broju entuzijastičnih vozača, obilježavajući Svjetski dan biciklista, članovi novogradiškog Biciklističkog kluba „Psunj“ nedjelju su začinili još jednom Biciklijadom.

Od davne 1885.do danas, ne mijenjajući bitnije početni osnovni koncept, bicikl je prerastao u omiljeno prijevozno sredstvo svih generacija, namećući se, u mnogo čemu, kao suvremeno „prometalo“ broj jedan. Jer, nema na njima onog neugodno ustajalog zraka vlaka i autobusa, ne morate, znojeći se, čekati na semaforu, puno su zabavniji od hodanja, ne zagađuju okoliš i najbolje od svega-iznimno su zdravi.Zbog svega toga, osim u prometu, bicikli se danas koriste i kao sredstvo zabave, rekreacije i sporta, omogućujući nam lagodno kretanje, izvrstan način vježbanja, ali i oslobođenje od stresa.

bk1

Uz sve navedeno, vožnja biciklom dokazano ljude čini zdravijima i sretnijima, čega su, itekako svjesni članovi novogradiškog Biciklističkog kluba „Psunj“, rekreativci i entuzijasti koji, iz tjedna u tjedan, zanimljivim aktivnostima, na vožnju „bajkom“ nastoje nakačiti svoje sugrađane. Osim toga, kud ćeš bolje prigode za još jednu zanimljivu Biciklijadu, od Svjetskog dana biciklista? Na kraju krajeva, aktivnosti su to s višestrukom koristi, jer, uz afirmiranje zdravstvenih i ekoloških prednosti bicikla , prilika je ovo i za turističku promociju Slavonije, o čemu su, usmjeravajući rutu posljednje Biciklijade Posavskom poučnom cestom, dečki iz „Psunja“, itekako, vodili računa.Podsjećajući kako nije važno hoće li predviđenih 45 kilometara trase biti manje ili više zahtjevno, jer cilj je tek otkriti čaroliju biciklizma.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: BK Psunj

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn