BK GRACIANO – Četiri medalje na Pojedinačnom prvenstvu RH za mlađe dobne skupine | Slavonski.hr

BK GRACIANO – Četiri medalje na Pojedinačnom prvenstvu RH za mlađe dobne skupine

Datum objave: 03. 6. 2018. | Kategorija: Sport

618

ZAGREB/POŽEGA – Mladi boksači požeškog BK Graciano nastupili su na Pojedinačnom prvenstvu RH u boksu za mlađe dobne skupine koje je održano u organizaciji Zagrebačkog boksačkog saveza od 31. svibnja do 2. lipnja u novom boksačkom centru na zagrebačkom Velesajmu. Ekipa trenera Željka Krpana u Požegu se vratila s četiri medalje.

Mlađi kadet BK Graciano Matko Brezicki u svom drugom meču izgubio je od boksača iz Splita podijeljenom sudačkom odlukom 1:2. Iako je Matko je čitav meč bio aktivniji i stalno napadao pa se očekivala pobjeda, ostaje kao utjeha osvojena srebrna medalja.
Kadet Ante Poljaković dobio je prvu rundu protiv Zadranina ali je u drugoj primio nekoliko jakih udaraca i zaradio dva brojanja nakon čega je prekinuta borba. Ante je kući ponio brončanu medalju. Mihael Heig u svom prvom meču pobijedio je Brođanina i tom pobjedom osigurao broncu. U polufinalu je na bodove izgubio od Luke Tolja iz Osijeka.

Junior Ilija Marijanović u prvom meču na bodove je pobijedio Josipa Lovrića iz Splita. U polufinalu ga je čekao iskusni zagrebački boksač Erik Vlahović. “U prvom kontaktu Ilija je protivnika poslao na pod snažnim udarcem u tijelo. Nažalost sudac nije brojao. Kroz ostatak runde i čitavu drugu rundu borba je bila izjednačena. Treća runda protekla je u totalnoj Ilijinoj dominaciji. Vlahović je jedva uspio ostati na nogama. Nadali smo se prolasku u finale ali je konačni rezultat bio 2:1 za Zagrepčanina. Kada smo sve na kraju rezimirali ipak smo zadovoljni prikazanim i ostvarenim. Nadamo se da je stvorena jedna nova generacija i da će boks u Požegi trajati i dalje,” kaže trener BK Graciano Željko Krpan.

TEKST: S. P./ Ž.K.         FOTO: BK Graciano

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn