BIVŠI UČENICI IZLAŽU U TEHNIČKOJ ŠKOLI POŽEGA – Bajkoviti krajolici M.Pilaša i T.Safundžića | Slavonski.hr

BIVŠI UČENICI IZLAŽU U TEHNIČKOJ ŠKOLI POŽEGA – Bajkoviti krajolici M.Pilaša i T.Safundžića

Datum objave: 01. 2. 2018. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Matej Pilaš i Tomislav Safundžić aktivno se bave fotografijom i svoj hobi pretvaraju u prava umjetnička djela. Obojica su  bivši učenici Tehničke škole u Požegi gdje su njihove fotografije izložene te krase zidove školskih hodnika.

Matej Pilaš ističe kako ga je fotografija zanimala i prije srednje škole, a posebno se za nju zainteresirao tijekom pohađanja „Foto grupe“ koju je vodio prof.Hrvoje Mikolčević koji ga je uveo u svijet ozbiljne fotografije. Fotografija mu ubrzo postaje hobi i posao tijekom studentskih dana. Pilaš je magistrirao na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, a fotografijom se još uvijek aktivno bavi. Motivi koji zauzimaju posebno mjesto na njegovim fotografijama  vezani su  za prirodu i prirodne pojave, a o tome svjedoče i naslovi neki od njih-„Požeška gora“, „Kopački rit“, „Osijek“, „Potok Musulinski“, „Ovčare“, „Sloboština“ i druge.

Matej Pilas Tomislav Safundzic

Tomislav Safundžić zaljubljenik je u putovanja, a posebno mjesto u njegovom životu i radu također zauzima fotografija. 2016. na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku postaje sveučilišni prvostupnik inženjer računarstva, a trenutno pohađa diplomski studij na istom fakultetu. Tomislav ističe kako mu je fotografija hobi od 2011. Motivi koji dominiraju među Safundžićevim fotografijama usko su vezani za pejzaž. Bajkoviti krajolici smješteni u zanimljive kompozicije ostavljaju duboki dojam kod svakog promatrača. Posebno se ističu gradski i morski pejzaži na fotografijama  „Pleternica“, „ Lokrum“, „Pag“, a motivi prekrasne prirode očaravaju na fotografijama „Bled“, „Vršič“, „Baćinska jezera“. Tomislav osim što je izvrstan fotograf, bavi se i izradom videa, s toga ne čudi što je prije nekoliko godina dobio pohvalu američkog astronauta Rona Garana za svoj video „This is Our Planet“  https://vimeo.com/44801709. Video je pregledan više od 2.7 milijuna puta.

Izložba fotografija može se pogledati 5.veljače do 9.veljače 2018. godine u upravnom dijelu zgrade Tehničke škole u Požegi od 16.00 – 19.00 sati.

TEKST: S. P./ TŠ Požega      FOTO: TŠ Požega

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn