BEST REGIONALNI KONGRES – Budući inženjeri srednje i južne Europe okupit će se 18. listopada na Omanovcu | Slavonski.hr

BEST REGIONALNI KONGRES – Budući inženjeri srednje i južne Europe okupit će se 18. listopada na Omanovcu

Datum objave: 12. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

OMANOVAC – Planinarski dom na Omanovcu bit će domaćin Regionalnog kongresa mladih inženjera srednje i južne Europe koji će se održati 18. i 21. listopada u organizaciji Studentske udruge BEST Zagreb.

Na Kongresu se okupljaju studenti tehničkih znanosti, budući inženjeri, s područja srednje i južne Europe kojem pripadaju lokalne grupe iz Graza, Ljubljane, Maribora, Mostara, Novog Sada, Teišvara, Veszprema i Zagreba. Tijekom kongresa sudionici se bave i aktualnim pitanjima obrazovanja i znanosti te se organiziraju razni treninzi za poboljšavanje intelektualnih vještina („soft skills”). U slobodno vrijeme studenti će imati mogućnost upoznati se s ljepotama i bogatstvima zapadnog dijela Slavonije.

BEST (Board of European Students of Technology) je volonterska i neprofitna studentska organizacija koja djeluje sa 97 lokalnih grupa u 33 europske države. Cilj je ove organizacije uključivanje studenata u domaće i međunarodne projekte kao što su stručni seminari, radionice, kulturne razmjene, suradnja s budućim poslodavcima te inženjerska i stručna natjecanja. BEST Zagreb osnovan je 1999. godine i od tada svake godine uspješno organizira seminare, radionice i  razna natjecanja čime je u Europi stekao status jedne od najuspješnijih i najaktivnijih lokalnih BEST grupa. Trenutno BEST Zagreb broji 50 aktivnih i preko 250 alumni članova – nekad studenti i BEST-ovci, a danas uspješni inženjeri.

Više o samoj udruzi i Kongresu možete pronaći ovdje: best.hr

TEKST: S. P.      FOTO: BEST

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn