ART KINO POŽEGA: Film "Čaruga" – sjećanje na velikana hrvatskog glumišta Ivu Gregurevića | Slavonski.hr

ART KINO POŽEGA: Film “Čaruga” – sjećanje na velikana hrvatskog glumišta Ivu Gregurevića

Datum objave: 12. 1. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Art kino Požega prikazat će u čevrtak 17. siječnja u 20,00 sati kultni film redatelja Rajka Grlića “Čaruga” u kojem je prerano preminuli Ivo Gregurević ostvario nezaboravnu ulogu.

“Čaruga” je snimljen 1991. godine, temelji se na noveli Ivana Kušana, koja opisuje istinite događaje iz života slavonskoga razbojnika Jovana Stanisavljevića Čaruge. a uz Ivu Gregurevića glumi cijeli niz poznatih glumaca – Davor janjić, Branka Trlin-Matula, Branislav Lečić, Dejan Aćimović, Filip Šovagović, Nenad Stojanovski, Petre Arsovski, Gojmir Lešnjak, Mladen Budišćak, Slavko Juraga, Branko Menicanin i drugi.

Godine 1918, nakon povratka s ruskog fronta u Slavoniju, Čaruga postaje vođa pobunjenih seljaka koji žele podijeliti veleposjedničku zemlju.Nakon ubojstva jednog veleposjednika, Čaruga završava u zatvoru iz kojeg uskoro bježi u šumu i pridružuje se odmetnicima, koji se bore za socijalnu pravdu. Čaruga uskoro postaje vođom odmetnika. Prati ga glas da je zaštitnik sirotinje, no ubrzo borbu za pravednu stvar zamjenjuju sve češće surove pljačke i bezobzirna ubojstva žandara i civila.

“I čak mi se činilo da je Ivo tu, igrajući Čarugu, bio više Ivo negoli bilo gdje drugdje. Ivo je igrao različite fantastične uloge, razne karaktere, tipove, ali nisam ga nikad vidio da je s većom strašću nešto na ekranu napravio negoli tog Čarugu,” rekao je Rajko Grlić u razgovoru za Jutarnji.hr.
Film će biti prikazan u prostorima Art kina Požega, Grgin dol 20 s početkom u 20,00 sati, a ulaz je slobodan.

TEKST: S.P. FOTO: www.rajkogrlic.com

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn