ADVENT U POŽEGI – Preko 60 događaja od 1. prosinca do 7. siječnja | Slavonski.hr

ADVENT U POŽEGI – Preko 60 događaja od 1. prosinca do 7. siječnja

Datum objave: 28. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Tradicionalna predblagdanska manifestacija ove će se godine u Požegi održati od 1. prosinca do 7. siječnja. Pod sloganom “Sjajno vrijeme” na niz lokacija Požežane očekuje preko 60 kulturnih, zabavnih i sportskih događaja. Najavili su to na konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Darko Puljašić i direktorica ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

U Gradskom kazalištu, Muzeju, Knjižnici, Športskoj dvorani Tomislav Pirc, Galeriji Ciraki, Glazbenoj školi, Art kinu u požeškoj pješačkoj zoni i drugim lokacijama i ove godine bit će prisutan blagdanski duh. Već od 1. prosinca u pješačkoj zoni adventske kućice ponudit će pečene kobasice, kuhano vino, čaj, slastice, germ knedle, domaća i božićna piva, kolače i peciva od pivskog ječma, voćna vina, rakije i druge domaće proizvode, a na istoj lokaciji bit će smješten i Božićni sajam od 20. do 24. prosinca. Program je raznovrstan i osnovna odlika mu je već po tradiciji – za svakog po nešto.
” Advent želimo brendirati kako bi posao jedna kvalitetna promocija našeg grada, turizma i svega što se već godinama trudimo prikazati. Pozivam stoga sve sugrađane i drage goste da dođu i provedu to vrijeme u Požegi. Ima puno lijepih događanja, jer ovo je najljepše vrijeme, vrijeme kada ljubav cvate, kada jedni drugima želimo lijepe želje i gajimo lijepe osjećaje,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.
Advent u Požegi predstavila je direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

“Advent u Požegi tradicionalna je predblagdanska manifestacija koja će ove godine Požegu staviti na mapu Advenata u Hrvatskoj. Na niz lokacija očekuje vas kako kaže slogan “Sjajno vrijeme” u mnogim lokacijama koje su posebno zanimljive u ovo blagdansko vrijeme. Uz mnoge humanitarne akcije naše posjetitelje očekuje događaju poput “Hodanjem do zdravlja”, “Čaj za malog zmaja”, ali i adventski razgled grada uz turističkog vodiča. Već 1. prosinca očekuju nas u pješačkoj zoni adventske kuće, a na istom prostoru bit će smješten i Božićni sajam uz domaće izlagače s programom otvorenja 20. prosinca. Kroz sve dane sajma organizirane su i razne radionice, a Konjogojstvena udruga Vallis Aurea organizira i vožnju kočijom. 21. prosinca Moto Klub Independent već tradicionalno će darivati djecu od 11 sati, a novi događaj ove godine je ADVENT WINTER PARTY gdje ćemo uz nagradnu igru i DJ Pavku se družiti od 21 sat uz kuhano vino, kobasice i kraft pivo. Odred izviđača 22. prosinca Odred dijelit će Betlehemsko svijetlo mira, a 24. prosinca na sam Badnjak Obrtnička komora PSŽ i Udruženje obrtnika Požega organizira Božićni domjenak za građane od 10:30 sati nakon čega slijedi božićni koncert Brass kvinteta „Pandur“. Uz to, Već tradicionalno na Trgu sv. Terezije svake subote od 18:30 nakon mise u Katedrali sv. Terezije Avilske uz kratku propovijed i crkveni zbor zapalit ćemo po jednu adventsku svijeću 1.,8.,15. i 22.prosinca.” rekla je Podoljak.

Svoju samostalnu izložbu u sklopu požeškog Adventa imat će požeška akademska slikarica Anita Grbavac Jakobović. Izložba “Uprostorene arkade” bit će otvorena u Gradskom muzeju Požega 14. prosinca u 19,00 sati i ostaje otvorena do 4. siječnja 2019. godine.

Na radost najmlađih i ove godine Slavonska Božićna Bajka kroz cijeli prosinac na Športsko rekreativnom centru nudi zimsku zabavu uz klizalište čije će otvorenje s prigodnim programom biti 5. prosinca. I ove godine pripremljen je doček Nove godine za djecu od 16 sati pored klizališta, a odrasli će se moći zabaviti na tradicionalnom dočeku u Šetališnoj zoni uz novogodišnji koncert Posegane i požeškog djedicu Borisa Benčića. Detaljan program pogledajte ovdje:

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn