ADVENT U PLETERNICI – Bogato, veselo i u duhu zajedništva | Slavonski.hr

ADVENT U PLETERNICI – Bogato, veselo i u duhu zajedništva

Datum objave: 30. 11. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PLETERNICA – Bogat program Adventa u Pleternici na konferenciji za novinare najavila je danas gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić sa suradnicima zamjenikom Domagojem Katićem i direktoricom TZ Grada Pleternice Marijom Šarić. Blagdanski mjesec u Pleternici u znaku je brojnih manifestacija, druženja i zabave za sve uzraste i sve ukuse.

Pleternički program počinje već sutra, 1. prosinca kada će se u knjižnici održati manifestacija “Djeca domovini”. Pleternički mališani u organizaciji UDVDR Ogranak Pleternica predstavit će svoje domoljubne stihove. “To je novina, na inicijativu koja je krenula prije dvije godine od Udruge Tomo Perić Buk, u suradnji s UDVDR advent počinjemo program s domoljubnom poezijom. Nastavljamo s manifestacijom “Običaji starog zavičaja” koju 11. godinu zaredom organizira KUD ZD Rama, a tu je tradicionalno i besplatni koncert u povodu Dana grada. Koncert će se održati u nedjelju u Školskoj sportskoj dvorani, a ove godine dolazi grupa Vigor. Sve do kraja prosinca nastavlja se bogati niz zbivanja, a Advent u Pleternici tradicionalno obuhvaća i proslavu Dana grada sa svečanom sjednicom na kojoj će biti predstavljeni i svi uspjesi našeg grada, svi izazovi s kojima se nosimo i plan za buduće razdoblje. Razloga za zadovoljstvo je puno, vezano i za prošlu godinu, ali i za ono što nam svima slijedi,” rekla je gradonačelnica Jozić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osim već poznatih manifestacija, bogat je program i u knjižnici namijenjen djeci i mladima ali i onim starijim korisnicima, a ove godine tu je još jedna novost vezana uz Božićni sajam, najavila je direktorica TZ Marija Šarić. “Sajam je prethodnih godina bio ispred Gradske kuće, no ove godine sve organiziramo u gradskom parku gdje ćemo imati i Običaje badnjaka i prikaz živih jaslica kao središnji događaj našeg Adventa, uz doček Nove godine koji je već po tradiciji 31. prosinca u 11,00 sati, najavila je Šarić.

Print

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn