9. SARMIJADA I PROVIJADA – Gastro-turistička priča s okusom i mirisom Slavonije | Slavonski.hr

9. SARMIJADA I PROVIJADA – Gastro-turistička priča s okusom i mirisom Slavonije

Datum objave: 02. 4. 2019. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – S ciljem čuvanja tradicije i promicanja lokalne gastronomije, Turistička zajednica grada Nova Gradiška u suradnji s Restoranom Slavonski biser, i ove će godine, deveti put za redom, organizirati Sarmijadu i provijadu. Poznati specijalitet, sastavni dio svakog blagdanskog menija u Slavoniji, kuhat će se u subotu, 6.travnja. Dobro došli!

Iako je svojataju brojne svjetske kuhinje, sarma je specijalitet koji, se od pamtivjeka, može naći na svakoj blagdanskoj trpezi u Slavoniji. Uz sarmu se udaje i odlazi u vojsku, veseli i žaluje, dočekuje drage goste i rabotu. Riječ je o prepoznatljivom gastro-turističkom adutu koji zahtijeva isustvo i kuharsku vještinu, što će pokazati i sudionici Sarmijade i provijade, jedinstvene natjecateljske manifestacije koju će, devetu godinu za redom, zajedničkim snagama organizirati Restoran Slavonski biser, Turistička zajednica grada Nova Gradiška i Zejednica proizvođača novogradiškog kraja.

Ovogodišnje izdanje zanimljive gastro priče zakazano je za subotu, 6.travnja, a uz mesne savitke u kiselom kupusu, pripremat će se i prova, tradicionalna pogača od kukuruznog brašna. Tko je pripremio najbolju sarmu,kušanjem će ocijeniti članovi stručnog povjerenstva, a onda, nakon proglašenja pobjednika, užitak prepustiti i svima koji navrate do Slavonskog bisera. Dobro došli i dobar tek!

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn