8.MEMORIJALNI TURNIR "IVO PETRANOVIĆ" – Natjecanje rukometnih veterana u kojem nije bitno ni prvo ni drugo, nego treće poluvrijeme | Slavonski.hr

8.MEMORIJALNI TURNIR „IVO PETRANOVIĆ“ – Natjecanje rukometnih veterana u kojem nije bitno ni prvo ni drugo, nego treće poluvrijeme

Datum objave: 27. 1. 2018. | Kategorija: Sport

n

NOVA GRADIŠKA – 300-njak sportaša i sportašica u najboljim godinama iz ukupno 20 ekipa cijele regije i ove će godine, u dva dana druženja, dokazati kako ništa ne povezuje tako snažno poput sporta, ali i da su prijateljstva nastala u međusobnim natjecanjima, obično i ona najtrajnija. Počeo je 8.memorijalni turnir rukometnih veterana “Ivo Petranović“.

Da sport briše sve razlike među ljudima, istovremeno spajajući i promovirajući, dokazao je, osmu godinu za redom, Međunarodni memorijalni turnir rukometnih veterana „Ivo Petranović“. Jedinstvena je to sportska priča koja krajem siječnja u Novoj Gradiški okuplja prijatelje s prostora cijele regije, stavljajući, prije svega, naglasak na druženje, jer, iako se za rezultat i ljepotu rukometa žestoko bori na terenu, turnir je ovo na kojem je plasman manje bitan. Ponosan bi na to bio i Ivo Petranović, čovjek čije ime nosi turnir, doajen sportskog novinarstva, trener, sudac i pedagog, izbornik nekadašnje nacionalne reprezentacije, ali i sportski stručnjak koji je davne 153.godine novogradiške rukometašice doveo do titule državnih prvakinja. Jer, osim što, povezujući prijatelje, promovira sport, priča je to specifična i po činjenici što okuplja rukometne veterane, a onda i zato što su u Novoj Gradiški, na prvom mjestu gastronomija i ekipa, a tek onda sve ostalo.

nn

Osjetilo se to i na svečanosti otvorenja, u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole, osjetit će se tijekom međusobnih sportskih ogleda, ali i prilikom druženja uz prepun stol. „ Riječ je o turniru u kojem prvo i drugo poluvrijeme nisu toliko važni kao ono treće, završno, koje nas sve zajedno očekuje večeras. Prepoznaje to, iz godine u godinu, kao i nadaleko čuveno, slavonsko gostoprimstvo, i sve veći broj natjecatelja, jer, kada smo prije osam godina počeli, bila je ovo priča sa tek četiri ekipe. Danas ih je tu 20, s vas ukupno 270. Hvala vam na tome, hvala Ivi Petranoviću koji nas je okupio i dobro se osjećajte u našem gradu“, rekao je, prilikom svečanosti otvorenja, gradonačelnik Grgić.

nnn

Podršku turniru, veteranskom sportu, ali i rukometu koji je i danas važan dio njegovog života, osobnim je dolaskom pružio i Nikša Kaleb, nekadašnji reprezentativac, osvajač zlatne olimpijske medalje u Ateni 2004. Organizatori sjajne sportsko-prijateljske priče koja promovira i turističke potencijale ovog dijela Hrvatske su Udruga rukometnih veterana Nova Gradiška, veteranke “Slavonke“, Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica.


TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn