8.MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL U BELOM MANASTIRU – Najbolja kazališna ostvarenja u regiji | Slavonski.hr


8.MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL U BELOM MANASTIRU – Najbolja kazališna ostvarenja u regiji

Datum objave: 04. 10. 2017. | Kategorija: Kultura

17425178_10155180748394038_6937120354543058799_n

BELI MANASTIR –  Kazališni život Belog Manastira aktivno živi zadnjih 11 godina, a posljednjih 8 održava se međunarodni kazališni festival. Gradsko kazalište Beli Manastir tako već osmu godinu po redu u svoj grad dovodi najbolja kazališna ostvarenja u regiji. Ove godine festival je započeo nešto ranije, već u ožujku, a kazalištarci se nadaju da će (napokon) od iduće godine moći provesti svoje planove da festival traje cijelu godinu a ne samo u listopadu.

U petak 6. listopada u Beli Manastir dolazi neobična predstava – Maturanti, Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda, koju publika ne gleda iz gledališta, već s pozornice zajedno s glumcima. Predstava je polučila uspjeh na FHKA festivalu u Vodicama. U nedjelju nas očekuje Božanstvena parodija, Gradskog kazališta Đurđevac. Do kraja festivala očekuju nas još zanimljivih predstava. Gostovat će tijekom listopada i to vikendima  kazališta iz Samobora – Tko pjeva zlo ne misli, Bjelovara – Odstranjivanje, Zagreba – Doktor Wong, Viteza – Šmizle i Županje – Tri jablana. Sve predstave počinju u 19 sati.

pic_02

Do kraja kazališnih događanja bit će održana i promocija knjige o povijesti kazališta u Baranji, koja je duga gotovo 9 stoljeća kao i  kazališni seminar za glumce. Svaki festivalski petak, domaćini će odigrati svoje predstave – Dnevnik Anne Frank, Novac moje krvi i Regina Pannoniae. Predstave će se nastaviti igrati i u studenom sve do Europske Noći kazališta kada će se dodjeliti godišnje nagrade. Tijekom studenog igrat će se predstave iz Mojkovca (Crna Gora), Tuzle, Šida, Vodica i Krasice nedaleko od Grada Bakra.

TEKST: S. P.      FOTO: KBM

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn