8.IN MEMORIAM IVO PETRANOVIĆ – Vrijeme je za rukomet | Slavonski.hr

8.IN MEMORIAM IVO PETRANOVIĆ – Vrijeme je za rukomet

Datum objave: 23. 1. 2018. | Kategorija: Sport

ruk 1

NOVA GRADIŠKA – Kraj siječnja u Novoj Gradiški i ove će godine proteći u znaku rukometa i prijateljstva,  jer ništa ne povezuje tako snažno i tako trajno kao sport. Potvrdit će to tradicionalni, osmi međunarodni memorijalni turnir rukometnih veterana „Ivo Petranović“ na koji ove godine stiže 300-njak sudionika s prostora nekadašnje zajedničke države. Veteranska rukometna krema čeka vas u niskom startu u dvorani elektrotehničke i ekonomske škole u petak i subotu, 26. i 27.siječnja.

Nije li vam, još uvijek, dosta rukometa, nakon što Hrvatska, sto posto, 26.siječnja, pobijedi u polufinalnoj utakmici, zaputite se u Novu Gradišku, gdje će se, u dane vikenda, u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole, igrati 8.međunarodni memorijalni turnir rukometnih veterana Ivo Petranović. Jedinstvena je to manifestacija u kojoj su druženje i prijateljstvo puno važniji od sportskog rezultata, događaj u organizaciji novogradiške Udruge rukometih veterana kojima su se, ove godine, po prvi puta pridružile i kolegice, veteranke „Slavonke“. 8.izdanje turnira koji nosi ime jednog od najdugovječnijih hrvatskih sportskih novinara, povjesničara sporta, pedagoga, trenera -Ive Petranovića, bit će, upoznali su na službenoj presici organizatori- Goran Matijević i Ljiljana Zdunić, najveće i najbrojnije do sada, jer u Novu Gradišku stiže čak 300-njak rukometaša okupljenih u 20 muških i ženskih veteranskih ekipa s prostora čitave regije – iz Makedonije,Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

ruk

Uz priliku da i u nešto starijim godinama pokažu kako je rukomet i dalje važan dio njihovih života, memorijalni turnir Ivo Petranović poznat je i omiljen prije svega zbog druženja i kako kažu sudionici, sjajnih domaćina, zbog čega, iz godine u godinu, postaje sve respektabilnija sportska manifestacija koja se ne propušta. Osim toga, ima neka tajna veza između siječnja i rukometa. I Nove Gradiške i rukometa. Uz članove Udruge rukometnih veterana, organizatori međunarodnog turnira su Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica, jer, riječ je o priči koja na pravi način doprinosi razvoju turizma i promociji ovog dijela Slavonije. Ukoliko ste, i pored sjajnih utakmica Europskog prvenstva željni pravog rukometa, a valja reći kako među veteranima ima i nekolicina onih koji su igrali za reprezentaciju nekadašnje zajedničke države, ovaj vikend svakako navratite u Novu Gradišku. U petak i subotu, 26.i 27.siječnja, u školskoj sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole čeka vas 8.memorijalni turnir Ivo Petranović.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn