7. ŠVARGLIJADA – Poziv proizvođačima i ljubiteljima švargla | Slavonski.hr

7. ŠVARGLIJADA – Poziv proizvođačima i ljubiteljima švargla

Datum objave: 06. 1. 2019. | Kategorija: Susreti

GRABARJE – Kulturno umjetničko društvo Poljadija iz Grabarja, Požeški čuvari baštine i tjednik Kronika požeško-slavonska i ove godine po 7. puta organiziraju gastro manifestaciju „Švarglijadu“, u subotu 12. siječnja od 19 sati u mjesnom Vatrogasnom domu DVD Grabarje.

Od lokalne seoske manifestacije Švarglijada je tijekom godina prešla okvire svog područja i zadobila pozornost proizvođača švargla sa šireg dijela Požeštine pa čak i izvan županije. Već prošle godine po broju uzoraka na ocjenjivanju postala je najveća takva manifestacija u Slavoniji s 22 uzorka iz tri slavonske županije. I ove godine očekuje se veliki broj uzoraka i sudionika. Proizvođači se već mogu prijaviti za natjecanje, a svoje uzorke švargla mogu donijeti 12. siječnja već od 17 sati. Kvalitetu švargla ocjenjivat će stručna komisija.

Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najbolje ocijenjena švargla, te i nagradu publike za najbolji švargl koji će nakon kušanja odabrati posjetitelji u dvorani. U sklopu „Švarglijade“ ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja i posjetitelja, a uz gastro ponudu, „Švarglijada“ je i prilika za dobru zabavu. Ove godine za zabavu će se pobrinuti KUD Poljadija Grabarje, mladi tamburaški sastav De Gotho te Požeški tamburaši.

TEKST: S. P.       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn