6. ŠVARGLIJADA U GRABARJU – Poziv proizvođačima i svim ljubiteljima slavonskog specijaliteta | Slavonski.hr

6. ŠVARGLIJADA U GRABARJU – Poziv proizvođačima i svim ljubiteljima slavonskog specijaliteta

Datum objave: 07. 1. 2018. | Kategorija: Susreti

svargl

GRABARJE – Po 6. puta Kulturno umjetničko društvo Poljadija iz Grabarja i tjednik Kronika požeško-slavonska organiziraju gastro manifestaciju „Švarglijadu“, koja će se ove godine održati u subotu 13. siječnja od 19 sati u mjesnom Vatrogasnom domu.

“Proizvođači i ljubitelji švargla mogu donijeti svoje uzorke i sudjelovati na natjecanju. Uzorci se primaju od 17 sati u Vatrogasnom domu u Grabarju, a ocjenjivat će ih već prokušana i stručna komisija. Sve prispjele švargle ocjenjivat će i svi posjetitelji u dvorani uz degustaciju,” naglasio je urednik tjednika Kronika Vladimir Protić.

Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najbolje ocijenjena švargla, te nagradu i priznanje za najbolji švargl po ocjeni posjetitelja u dvorani. U sklopu „Švarglijade“ ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja i posjetitelja koji uvijek ukrašavaju svoj stol u nekome od starih slavonskih ili zavičajnih običaja. U glazbenom dijelu manifestacije ove godine nastupit će mladi TS Poljadija Grabarje i TS Žute dunje iz Cernika.

TEKST: S. P.      FOTO: arhiv

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn