51.ŠOKAČKO SIJELO U ŽUPANJI – Lipo ti se Šokica opravlja | Slavonski.hr

51.ŠOKAČKO SIJELO U ŽUPANJI – Lipo ti se Šokica opravlja

Datum objave: 02. 2. 2018. | Kategorija: Susreti

plakat 1

ŽUPANJA – Pod geslom “Lipo ti se Šokica opravlja” u Županji  3. veljače  počinje 51. šokačko sijelo i traje  do utorka 13. veljače . Slaveći punih pet desetljeća poznate manifestacije Grad Županja i cijela Šokadija spremni su i ove godine pokazati ljepotu izvorne narodne nošnje, običaja i pučke riječi.

Bogati program ispunjen zanimljivim sadržajima zasigurno će kupiti brojne posjetitelje. U sklopu Sijela Muzej Brodskog Posavlja i Zavičajni muzej ‘Stjepan Gruber’ pripremaju etnografsku izložbu: Vezena ponjava – ‘Moja mama ćilim tka…’. Izložba će biti otvorena u subotu, 3. veljače u 9.30 u predvorju dvorane Mladost. Istog dana u dvorani u 10.30 je Malo šokačko sijelo, a u 19 sati na istom mjestu posjetitelji mogu pogledati kazališnu predstavu GAK Županja.

Turistička zajednica grada Županje će u okviru ove manifestacije od 8. do 11. veljače 2018. organizirati VIII. Sajam zlatne niti, koji će i ove godine okupiti brojne izlagače. U veselom pokladnom raspoloženju ponuditi će se proizvodi iz vlastite proizvodnje poput izvornih suvenira, rukotvorina, zlatoveza, narodne nošnje, gastro proizvoda i mnogih drugih.
plakat 2
TEKST: S. P.     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn