3.SLANVIN – Festival slanine i vina u Kaptolu | Slavonski.hr

3.SLANVIN – Festival slanine i vina u Kaptolu

Datum objave: 15. 5. 2018. | Kategorija: Susreti

plakat slanvin

KAPTOL – U organizaciji Tjednika Kronika požeško-slavonska i Udruge Požeški čuvari baštine  treći put zaredom u Kaptolu će se održati gastro manifestacija „Festival slanine i vina“, natjecanje majstora u pečenju slanine. Manifestacija će se održati u subotu 19. svibnja od 16 sati na Sportskom centru Kaptol.

Festival će okupiti majstore u pečenju slanine na otvorenoj vatri na štapu, poznate „slaninske ruže“. Očekuju se majstori pečenja s cijelog područja Slavonije, koji će pokazati kako se priprema ova pečena slanina te ponuditi na kušanje uz vina sa 11. Međunarodnog i 5. Međužupanijskog i međunarodnog ocjenjivanja kvalitete vina u Kaptolu, koji organizira Udruga vinogradara, vinara i voćara Vino-kap iz Kaptola. Festival slanine organizira se kao zajednička manifestacija tjednika Kronika požeško-slavonska, Udruge Vino-kap i Udruge Požeški čuvari baštine, uz pokroviteljstvo Općine Kaptol i Požeško-slavonske županije.

Stručni ocjenjivački sud donijet će odluku o najboljoj „slaninskoj ruži“, a organizatori najbolje nagraditi šampionskom titulom, zlatnim, srebrnim i brončanim plaketama te vrijednim nagradama. Na sudjelovanje su pozvane i udruge u kulturi, folklorna društva, zavičajna društva i ostale udruge građana. Organizator svim ekipama osigurava tablu slanine, drveni štap i vatru na kojoj će se peći slanina i pripremati „slaninska ruža“.

Predviđeni hodogram:
do 16,00 sati postavljanje štandova na Etno sajmu „Slanvin“
do 17,00 sati prijava ekipa za pečenje slaninske ruže, priprema za natjecanje
od 18,00 sati dodjela diploma i priznanja sa 9. Međunarodnog ocjenjivanja vina
od 18,30 sati ocjenjivanje najbolje slaninske ruže,
od 19,00 sati degustacija pečene slanine, kušanje i javno ocjenjivanje nagrađenih vina
U nastavku druženje uz tamburašku glazbu, pjesmu i slavonsko kolo.

TEKST: S. Pok       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn