3. FESTIVAL MATEMATIKE U POŽEGI: Vallis aurea mathematicorum – Zlatna dolina matematike | Slavonski.hr

3. FESTIVAL MATEMATIKE U POŽEGI: Vallis aurea mathematicorum – Zlatna dolina matematike

Datum objave: 13. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – U organizaciji Katoličke osnovne škole u Požegi je otvoren 3. Festival matematike pod nazivom Vallis aurea mathematicorum – Zlatna dolina matematike. Ovogodišnje izdanje festivala iznimno je bogato sadržajem, a okupilo je učenike i njihove mentore iz 11 osnovnih škola Požeško-slavonske županije.

Cjelodnevno slavlje matematike u organizaciji Katoličke osnovne škole iz godine u godinu poprima višu razinu, naglasio je pozdravljajući prigodnim riječima goste,  i  sudionike Festivala ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi Želimir Žuljević. “Želim učenicima da se ugodno osjećaju u našoj školi, uspješno ostvare rezultate ali i predstave školu iz koje dolaze jer time doprinosimo svi zajedno i promidžbi našeg kraja,” rekao je Žuljević. Uz  ekipna i pojedinačna natjecanja festival ima i bogat zabavni program s  humanitarnom notom, naglasio je na svečanosti otvaranja organizator Festivala Josip Blagojević.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Uz natjecanja, pripremili smo i nagradnu izložbu matematičkih radova, izložbeno-interaktivnu učionicu prožetu slavonskim duhom i matematičkim umom pod nazivom “Di se skrila Slavonija”, matematički foto-kutak, učionicu zabavne matematike te humanitarnu prodaju palačinki za školovanje jednog djeteta u Beninu koju je organizirala zadruga Sv. Josip Katoličke osnovne škole,” upoznao je nazočne s bogatim programom Blagojević.

Uz školu domaćina na Festivalu sudjeluju: OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva, OŠ Vilima Korjaca iz Kaptola, OŠ Vladimir Nazor iz Trenkova, OŠ fra Kaje Adžića iz Pleternice, OŠ Dobriša Cesarić iz Požege, OŠ Julija Kempfa iz Požege, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Velike, OŠ Stjepana Radića iz Čaglina i OŠ Antuna Kanižlića iz Požege. Festival su svojim dolaskom podržali pročelnica Odjela za društvene djelatnosti dr. sc. Vesna Vlašić i zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn