24. BOŽIĆNI SAJAM MEĐUNARODNOG KLUBA ŽENA – Dio donacija namijenjen je i Palijativnom timu LiPa | Slavonski.hr


24. BOŽIĆNI SAJAM MEĐUNARODNOG KLUBA ŽENA – Dio donacija namijenjen je i Palijativnom timu LiPa

Datum objave: 28. 11. 2017. | Kategorija: Susreti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ZAGREB -  U organizaciji Međunarodnog kluba žena Zagreb, u nedjelju 3. prosinca od 11,00 do 16,00 sati  na Zagrebačkom velesajmu u Paviljonu 7 održat će se 24. Božićni sajam. Riječ je o humanitarnom događaju koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i Grada Zagreba, a sve donacije ove su godine namijenjene  Centru Vinko Bek, RETO Centru, Udruzi Sve za nju te Palijativnom timu LiPa.

Posjetitelji će moći uživati u okusima svjetske kuhinje iz 50 različitih zemalja. Uz degustacije poznatih vina iz Hrvatske i svijeta,  neki od specijaliteta koji će se naći na štandovima su: švedski glog, vafli iz Velike Britanije, tradicionalna njemačka torta od sira, cous cous iz Maroka, baklave i datulje iz Alžira, kruh od đumbira i sir iz Slovačke, sushi i sashimi iz Japana, turska baklava, francuski quiche te mnoga druga ukusna jela svjetske kuhinje. Tijekom dana posjetitelji čekaju i tradicionalne plesne izvedbe u originalnim kostimima iz više zemalja, među kojima su: Indija, Japan, Kosovo, Srbija, Ukrajina, Vijetnam…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osim toga, posjetitelji će moći sudjelovati u nagradnoj lutriji, te osvojiti nagrade poput zrakoplovnih karata do raznih europskih i svjetskih destinacija, vikenda za dvoje u hotelima s 5 zvjezdica, poklon kupona za najbolje zagrebačke restorane, poklon košare s hranom, kućanske aparate i mnoge druge vrijedne nagrade. Srećke će se na Božićnom sajmu prodavati po cijeni od 10 kuna. Ukupna vrijednost nagrada premašuje iznos od 50 tisuća kuna. Za najmlađe posjetitelje pripremljen je poseban Kutak za djecu u Paviljonu 7A, a očekuje ih i Djed Božićnjak, razne igre, LEGO kutak i razna natjecanja. Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

Sva priprikupljena sredstva bit će donirana Centru Vinko Bek, ustanovi  za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju slijepe i slabovidne djece, mladeži i odraslih iz Osijeka, Udruzi sve za nju, udruzi žena oboljelih i liječenih od raka koja pruža psihosocijalni, informacijski i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka iz Zagreba, RETO centru, za liječenje i rehabilitaciju ovisnosti o drogama, alkoholu, tabletama  te Palijativnom timu LiPa, udruzi za pružanje palijativne skrbi na svim razinama oboljelima od neizlječivih bolesti radi ublažavanja boli i tegoba iz Pakraca.

Međunarodni klub žena (IWCZ) je nevladina, neprofitna udruga za žene svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Klub ima više od 200 članica iz 50 različitih zemalja. Jedan od ključnih ciljeva Kluba jest prikupljanje sredstava za grupe i ustanove u Hrvatskoj koje djeluju za dobrobit žena i djece.

TEKST: S. P.       FOTO: Visicom PR

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn